به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، پروژه مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در محدوده سد سردشت، منطبق بر بخشی از حوضه رودخانه زاب کوچک، در سال 1394 محقق شد. این پروژه در نوع خود به عنوان یکی از موفقترین پروژههای نجاتبخشی پژوهشگاه، در منطقهای اجرا شد که به دلایلی مثل مرزی بودن و صعب العبور بودن منطقه تا قبل از آن کمترین مطالعات و کاوشهای از این دست را شاهد بوده است.
کتاب «حوضه زاب کوچک؛ براساس مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در محدوده سد سردشت» همانطوری که از نام آن پیداست در واقع بر اساس همان مطالعات و کاوشهای میدانی، اطلاعات جامعی از دادههای کاوش، تجزیه و تحلیل یافتهها بر مبنای روشهای مقایسهای و علوم آزمایشگاهی ارائه میکند. بخشهای اصلی کتاب شامل اطلاعات از کاوش محوطههای باغی، بالان (دو فصل)، بروه، ملاوسو و نیسکآباد است.
این کتاب دو بخش اصلی پیوستی دارد که یکی در برگیرنده بررسی های ژئوفیزیک مغناطیسسنجی بر روی محوطههای تاریخی یادشده و دیگری اطلاعات مردمنگاری و فرهنگ عامه از روستاهای در معرض خطر غرقاب شدن در محدوده مخزن سد است که به همت یوسف فلاحیان و با همکاری رضا حیدری، مهناز شریفی، علی بیننده ، غلام شیرزاده، کورش محمدخانی و حسن سپهرفر متخصصان باستانشناسی و علوم میان رشتهای نگارش و تدوین شده است.
کتاب «حوضه زاب کوچک؛ براساس مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در محدوده سد سردشت» با نگاه توأمان تخصصی و عمومی ضمن انتشار دادهها به زبان تخصصی برای بهرهبرداری متخصصان مربوطه در ضمن بخشی دیگر از رسالت پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری یعنی معرفی فعالیتهای این نهاد به زبان ساده برای عموم مردم را نیز مد نظر قرار داده است.
انتهای پیام/
نظر شما