موظفیم میراث‌فرهنگی خود را به جهانیان معرفی کنیم

میراث‌فرهنگی نشان عزتمندی ما از جانب نیاکانمان است پس باید به‌منظور معرفی آن به جهانیان کوشا باشیم.

آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه اصفهان در یادداشتی نوشت: در نشستی که با اعضای انجمن خیرین میراث‌فرهنگی استان اصفهان با حضور مدیرکل ساعی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان داشتم تأکید کردم استان اصفهان امروزه در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رتبه برتر کشور را به خود اختصاص داده است، بااین‌حال معتقدم برای هر بخش از این حوزه‌ها نیازمند برنامه‌ریزی ویژه برای توسعه توأمان فرهنگی و اقتصادی هستیم.

در حوزه صنایع‌دستی امروز در استان اصفهان بیش از ۶۰ هزار نفر هنرمند طراز اول فعالیت می‌کنند که با حضور سایر فعالان صنایع‌دستی تعداد آن‌ها در سطح استان به بیش از ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد، لذا معتقدم حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی باید در اولویت استان و به‌ویژه سازمان متولی قرار گیرد. در سال‌های اول انقلاب رشته‌هایی همچون قالیبافی از رشد خوبی برخوردار بود و قالیبافان و فعالان اقتصادی این حوزه بسیار فعال بودند اما امروز معتقدم حمایت از این حوزه محدودشده، لذا بر تمامی مسئولان امر واجب است تا در این خصوص اقدام نموده و صنایع‌دستی را دوباره رونق دهند.

با توجه به این‌که بیش از دو دهه است در اصفهان حضور دارم، اعتقاد راسخ دارم که حمایت از هنرمندان  باید برای حفظ هنر نیاکان خداجوی از یک‌سو و کمک به تأمین معاش آنان و همچنان توسعه اقتصاد استان باید در اولویت باشد و مسئولان امر برنامه‌ریزی لازم را به‌ویژه برای توسعه صادرات صنایع‌دستی از سوی دیگر در دستور کار خود قرار دهند.

در حوزه میراث‌فرهنگی معتقدم آثار تاریخی و میراث ارزشمند فرهنگ نشان عزتمندی ما است که از پیشینیان و نیاکان خداجویمان نشات می‌گیرد، لذا مسئولان استان باید تلاش کنند تا از میراث ارزشمند فرهنگی به‌درستی حفاظت کنند. در این زمینه آنچه از اهمیت ویژه برخوردار است، هندسه و کالبد بناهای تاریخی است که نشان از ارزش والای فکری نیاکان خداجویمان دارد که با اعتقادات راسخی که داشتند این بناها و آثار تاریخی را پدید آوردند.

زیبایی‌های بی‌بدیل و ارزشمند میراث‌فرهنگی را می‌توان در مساجد تاریخی مشاهده کرد که پدران ما با اعتقادات راسخ به ایزد منان آن‌ها را پدید آوردند.بااین‌حال معتقدم سازمان میراث‌فرهنگی در وهله اول برای حفاظت از این آثار باید دارای ثبات مدیریت باشد و همچنین دارای مدیریتی دلسوز باشد تا بتواند تمامی عناصر مرتبط و مربوط با حفاظت از میراث‌فرهنگی را گرد هم جمع آورد که خوشبختانه اکنون شاهدیم که اصفهان در حوزه میراث دارای مدیری قدرتمند است و باید از آن حمایت کنیم.

این‌جانب به‌عنوان یک ایرانی مسلمان خود را میراثی دانسته و از میراث‌فرهنگی تمام‌قد دفاع می‌کنم، اما در حوزه میراث‌فرهنگی دو موضوع مهم را نباید فراموش کنیم:

اول : میراث‌فرهنگی زمانی ارزش خود را می‌تواند حفظ کند که مردم در آرامش و آسایش باشند، لذا نهاد متولی میراث‌فرهنگی باید تلاش کند بین بافت تاریخی و بافت فرسوده تفاوت قائل شود و همواره تلاش کند با مشکلات مردمی که در خانه‌های قدیمی به‌سختی زندگی می‌کنند را به‌گونه‌ای حل کند تا آن‌ها نسبت به میراث‌فرهنگی پدران خود بدبین نباشند.

دوم : کسانی که در مجموعه‌های میراثی همچون بازار بزرگ و تاریخی اصفهان فعالیت می‌کنند موظف به حفاظت از ارزش‌های فرهنگی پدران خود هستند، لذا از مدیرکل جوان و پرکار میراث‌فرهنگی استان اصفهان انتظار دارم با کمک همکارانش،آموزش لازم را به‌منظور حفاظت از محدوده فعالیت خود در مجموعه‌های تاریخی ارائه داده و درصورتی‌که در حفاظت از میراث‌فرهنگی کوتاهی مشاهده کردند باید مطابق با نص صریح قانون با آن‌ها مواجهه نموده تا بدانند از میراث‌فرهنگی چگونه حفاظت کنند.

بی‌تردید میراث‌فرهنگی اگر با گردشگری به‌درستی پیوند بخورد می‌تواند اقتصاد دولت را تأمین کند، لذا در اصفهان میراث‌فرهنگی و گردشگری می‌تواند درصورتی‌که شئونات دینی و اعتقادی مردم در آن رعایت شود ،در قالب گردشگری حلال به توسعه اقتصاد محلی مردم نیز منجر شود، لذا این نکته را همگی باید درک کنیم که مردم اگر بدانند که به آن‌ها به‌درستی خدمت می‌کنیم به ما امیدوار شده و به ما کمک می‌کنند.

در گردشگری مهم‌ترین اصل ما این است که بتوانیم فرهنگ  خودمان را به جهانیان نشان دهیم، لذا مهم‌ترین وظیفه ما ایجاد تأسیسات گردشگری و کمک به ایجاد شورونشاط اجتماعی در قالب گردشگری حلال است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403091900991
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha