آغاز عملیات مرمت گل‌ستون هخامنشی پس از بهبود شرایط جوی

مسئول گروه حفاظت و مرمت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با رد خبر فروپاشی گل‌ستون هخامنشی این مجموعه، اعلام کرد: عملیات مرمت این اثر تاریخی به دلیل شرایط نامساعد جوی به تأخیر افتاده و در نخستین فرصت مناسب با بهبود وضعیت آب و هوا آغاز خواهد شد.

به گزارش میراث آریا، مسئول گروه حفاظت و مرمت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با رد خبر فروپاشی گل‌ستون هخامنشی این مجموعه، اعلام کرد: عملیات مرمت این اثر تاریخی به دلیل شرایط نامساعد جوی به تأخیر افتاده و در نخستین فرصت مناسب با بهبود وضعیت آب و هوا آغاز خواهد شد.

شهرام رهبر، از کارشناسان برجسته مرمت سنگ و مسئول گروه حفاظت و مرمت تخت جمشید، در خصوص وضعیت فعلی این گل ستون گفت: به دلیل تغییرات آب و هوایی و عوامل طبیعی، یکی از قطعات بازسازی‌شده که خود متشکل از چندین بخش بود، نیاز به مرمت مجدد پیدا کرده است. این قطعه هم‌اکنون برای جلوگیری از آسیب بیشتر به محل مناسبی منتقل شده و مرمت تکمیلی آن پس از پایان فصل سرما و با رعایت دقیق اصول فنی انجام خواهد شد.

او افزود: این گل ستون حاصل بازسازی علمی ۷۴۰ قطعه شکسته شده از یک گل‌ستون هخامنشی است که بیش از ۲‌هزار سال در فضای آزاد قرار داشته‌ است. مرمت اولیه این اثر در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، با استفاده از چسب آرولدیت و ملات پایه آهکی انجام شد و در این فرآیند از میله‌گذاری استفاده نشد.

رهبر تأکید کرد: شرایط اقلیمی یکی از عوامل تعیین‌کننده در مرمت سنگ است و تمامی عملیات مرمتی تخت‌جمشید با تأیید کارگروه فنی پایگاه میراث جهانی و بر اساس استانداردهای علمی و تخصصی انجام می‌شود.

مسئول گروه حفاظت و مرمت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تصریح کرد: مرمت و حفاظت از آثار تخت جمشید یک فرآیند مستمر است و پایش و بهسازی مرمت‌های پیشین، بخشی از اقدامات مداوم گروه حفاظت و مرمت این پایگاه محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403110800458
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha