تشکل‌های مردمی بازوان اجتماعی تحقق اهداف میراث‌فرهنگی کرمان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با تاکید بر نقش موثر تشکل‌های مردم‌نهاد در حفاظت از میراث‌فرهنگی و توسعه گردشگری گفت: حضور فعال و مسئولانه تشکل‌ها، زمینه‌ساز تقویت مشارکت اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی و تحقق اهداف این اداره‌کل در مسیر صیانت از میراث فرهنگی، رونق گردشگری و ترویج صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرنگار میراث آریا، سید موید محسن‌نژاد با گرامی‌داشت روز و هفته تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی اظهار کرد: میراث‌فرهنگی متعلق به همه مردم است و حفاظت، معرفی و بهره‌برداری پایدار از این میراث بدون حضور و مشارکت جامعه محلی و تشکل‌های مردمی امکان‌پذیر نیست.

مدیرکل میراث‌فرهنگی کرمان با اشاره به ظرفیت گسترده تشکل‌های تخصصی و مردم‌نهاد در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان افزود: تشکل‌ها می‌توانند به‌عنوان حلقه واسط میان جامعه، نهادهای اجرایی و فعالان تخصصی، بسیاری از ظرفیت‌های مغفول کرمان را شناسایی و برای تبدیل آن‌ها به فرصت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقش‌آفرینی کنند.

 او در ادامه بیان کرد: یکی از رویکردهای مهم  اداره‌کل میراث‌فرهنگی کرمان، تقویت مشارکت اجتماعی و بهره‌گیری از ظرفیت گروه‌های مردمی در فرآیند سیاست‌گذاری، حفاظت از آثار تاریخی، معرفی جاذبه‌های گردشگری و توسعه صنایع‌دستی است، هر اندازه این مشارکت هدفمندتر و منسجم‌تر باشد، زمینه برای تحقق برنامه‌های توسعه‌ای استان نیز فراهم‌تر خواهد شد.

 محسن‌نژاد با بیان اینکه تشکل‌ها می‌توانند نقش مهمی در مطالبه‌گری فرهنگی و اجتماعی ایفا کنند، گفت: نقد کارشناسی، ارائه پیشنهادهای تخصصی و همراهی تشکل‌ها می‌تواند به ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری‌ها و اجرای بهتر برنامه‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی کرمان کمک کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی کرمان تاکید کرد: هفته تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی فرصت مناسبی برای بازخوانی ظرفیت‌های جامعه مدنی و تشکل‌های مردم‌نهاد و همچنین تقویت تعامل میان این مجموعه‌ها و دستگاه‌های اجرایی است، تعاملی که باید از سطح برنامه‌های مناسبتی فراتر رفته و به همکاری مستمر و موثر در حوزه‌های مختلف تبدیل شود.

 او خاطرنشان کرد: آینده حفاظت از میراث‌فرهنگی و توسعه گردشگری استان کرمان در گرو هم‌افزایی میان دولت، بخش خصوصی، جوامع محلی و تشکل‌های مردمی است و اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان از حضور، ایده‌پردازی و مشارکت تخصصی تشکل‌ها در مسیر تحقق اهداف فرهنگی و گردشگری استان استقبال می‌کند.

 ومحسن‌نژاد در پایان گفت: تشکل‌های مردم‌نهاد صرفا همراهان دستگاه‌های اجرایی نیستند، بلکه بخشی از سرمایه اجتماعی و ظرفیت تخصصی جامعه برای ساختن آینده‌ای پایدارتر برای میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمان به شمار می‌روند.

انتهای پیام/

کد خبر 1405052401691
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha