پوستر جشنواره سیر و موسیر همدان رونمایی شد 

پوستر جشنواره سیر و موسیر همدان با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، مجید جهانگیریان رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان همدان، مجید درویشی فرماندار همدان، بخشدار مرکزی، رئیس شورای اسلامی و دهیار روستای سولان در محوطه آرامگاه بوعلی‌سینا رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی شنبه ۲۱ شهریور در حاشیه این مراسم با تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شهرک تخصصی سیر همدان تا دو ماه آینده تکمیل و آماده بهره‌برداری می‌شود.

حمیدرضا حاجی‌بابایی روز شنبه در حاشیه رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره سیر همدان با اشاره به جایگاه ملی این رویداد، اظهار کرد: سیر از محصولات استراتژیک کشاورزی و دارویی همدان محسوب می‌شود و ظرفیت‌های نهفته بسیاری برای توسعه صنایع جانبی دارد که تاکنون به طور کامل بهره‌برداری نشده است.

او با انتقاد از تداوم خام‌فروشی این محصول، افزود: نباید اجازه داد سیر تولیدی همدان به‌صورت خام از استان خارج شود، بلکه باید با تقویت زیرساخت‌های بسته‌بندی و فرآوری فرآیند تبدیل آن به محصولات دارویی و بسته‌بندی‌های استاندارد در داخل استان انجام پذیرد.

حاجی‌بابایی با اشاره به مزایای اقتصادی این تغییر رویکرد، تصریح کرد: توسعه صنایع فرآوری و بسته‌بندی علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی ارزش افزوده بیشتری نصیب کشاورزان استان می‌کند که این امر نیازمند حمایت جدی مسئولان و برنامه‌ریزی دقیق در این بخش است.

نایب‌رئیس مجلس درباره وضعیت راه‌اندازی شهرک تخصصی سیر، گفت: اگرچه برخی مشکلات اجرایی و عدم هماهنگی میان‌دستگاهی موجب تاخیر در تکمیل این پروژه شد اما در جلسات اخیر پیگیری‌های لازم انجام گرفته است.

او افزود: سیر به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید سیر در کشور شناخته می‌شود محصولی که علاوه بر ارزش غذایی دارای ظرفیت‌های گسترده در صنایع دارویی است با این حال تداوم روند خام‌فروشی این محصول ارزشمند ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی را دوچندان کرده است.

حاجی‌بابایی گفت: توسعه زنجیره ارزش سیر همدان به عنوان راهکاری برای افزایش درآمد کشاورزان و بهره‌مندی از ارزش افزوده این محصول در داخل استان، در دستور کار مسوولان قرار گرفته است تا با جایگزینی فرآوری و بسته‌بندی به‌جای خام‌فروشی، مسیر رونق اقتصادی در این حوزه هموار شود، مسوولان مربوطه قول داده‌اند که اقدامات باقی‌مانده را طی یک تا دو ماه آینده به سرانجام برسانند تا این شهرک آماده بهره‌برداری شود، اقدامی که می‌تواند ظرفیت تولید سیر را به یک زنجیره اقتصادی مؤثر و حامی واقعی کشاورزان استان تبدیل کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1405062101835
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha