وي ادامه داد: به همين منظور سازمان ميراثفرهنگي طرح ساماندهي مقابر و يا ساخت يادمانهاي فرهنگي به سازمان مديريت و برنامهريزي داده و اين سازمان نيز در سال جاري يک ميليارد تومان اعتبار اختصاص داده است.
صابري با اشاره به تشکيل کميتهاي براي هدايت و ساماندهي مقابر مشاهير ايراني در خارج از مرزهاي جغرافيايي خاطرنشان کرد: اين کميته قرار است به صورت مشترک ميان معاونت ميراثفرهنگي و پژوهشگاه تشکيل شود تا کارهاي پژوهشي و فرهنگي آن از سوي پژوهشگاه و کارهاي مرمتي و احياي اين مقابر از سوي معاونت انجام شود.
وي ادامه داد: شناسايي و تشخيص اولويتهاي حفاظتي و معرفي مفاخر و مشاهير از جمله کارهاي اين کميته است.
به گفته مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطهها و آثار تاريخي قرار است پژوهشگاه و معاونت ميراثفرهنگي نمايندگان خود را معرفي کنند تا اين کميته فعاليت خود را از سال 1387 آغاز کند.
صابري در پاسخ به اين سؤال که با تشکيل اين کميته موازيکاريهاي بسياري با فعاليتهاي صندوق مرمت که در يونسکو تشکيل شده است، صورت ميگيرد به ميراث آريا گفت: فعاليتهاي اين کميته در راستاي همين صندوق است در حالي که فعاليتهاي صندوق و کميته مکمل يکديگر است.
به گفته وي مفاخر، مشاهير و يادمانهاي فرهنگي بخشي از ثروت فرهنگي يک کشور به حساب ميآيد. حتي اگر اين مفاخر در خارج از مرزهاي جغرافيايي يک سرزمين باشد. اين موضوع نبايد باعث فراموشي نقش آنها در توسعه و گسترش فرهنگ و تمدن ايراني شود.
انتهای پیام/