تجهيز موزه‌ها از انهدام فرهنگ بومي جلوگيري مي‌کند

به گزارش ميراث آريا(chtn)،رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد گفت: با ايجاد تغييرات در نگاه موزه‌داري ، موزه فقط شامل يک مکان سربسته و تعدادي از اشياء نيست بلکه اماکن فرهنگي، تاريخي و در يک نگاه کلي‌تر ميراث فرهنگي و طبيعي نيز موزه تلقي مي‌شوند.

عزيزالله سيفي با بيان اينکه توسعه و تجهيز موزه‌ها از انهدام فرهنگ بومي جلوگيري مي‌کند، تصريح کرد: هر کدام از موزه‌هاي هنري، تاريخي، علمي، فني، تخصصي و طبيعي نقش مهمي در آگاه سازي مردم در زمينه‌هاي مختلف دارد.

وي اظهار داشت: گردشگران خارجي که ايران را از نزديک ديده‌اند ، بر اين باورند که ايران خود يک موزه بزرگ است که مي‌تواند به روشني دستاوردهاي تمدني خود را به نمايش بگذارد و هر کدام از آنها تاريخ و فرهنگ خاص را معرفي مي‌کند.

وي ادامه داد: امروزه با تغيير نگرش به موزه در سطح دنيا ، موزه‌ها اشکال متفاوتي يافته‌اند و نمي‌توان آنها را در يک قالب واحد نگريست چرا که موزه به يک « پديده مفهومي » تبديل شده که براي گسترش آن نياز به فرهنگ سازي است.

وي با اشاره به اينکه موزه‌ها بنيادهاي اساسي هستند ، افزود: به وسيله موزه‌ها مي‌توان ميراث ارزشمندي را که در طي قرون و اعصار به جا مانده اند، از گزند زمانه حفظ ‌کرد.

وي اضافه کرد: از طريق موزه‌ها مي‌توان هنرهاي ملي معاصر را به مردم و جهانيان معرفي کرد و با مراکز علمي و فرهنگي و موزه‌هاي دنيا ارتباط فرهنگي و هنري برقرار کرد.

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛ از موزه‌هاي استان يزد مي‌توان به موزه‌هاي آينه و روشنايي يزد، آب يزد، مردم شناسي مهريز، مردم شناسي اردکان، مردم شناسي تفت، مردم شناسي ميبد، رجال اردکان زيلو و پلاس ميبد ، سکه و مردم شناسي حيدر زاده( موزه تخصصي سکه کشور)، اسناد و نسخ خطي کاظميني و سفال و سراميک ميبد اشاره کرد.
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1387040836