رتبه 14 ثبت جهاني آثار تاريخي در دولت‌هاي نهم و دهم به دست آمد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «سيد مسعود علويان صدر»، با بيان اين مطلب در مراسمي که با حضور رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد، ثبت جهاني را عرصه‌اي گسترده نزد مردم ايران خواند و گفت: جمهوري اسلامي ايران تاکنون موفق به ثبت 25 اثر شاخص تاريخي کشورمان در قالب 15 پرونده ميراث فرهنگي ملموس و تعداد زيادي از آثار فرهنگي معنوي ايران، در قالب 9 پرونده ميراث فرهنگي ناملموس در يونسکو شده است.

وي ثبت ميراث فرهنگي ملموس و ناملموس را نشانگر ديدگاه شاخص و سبک منحصر به فرد و تخصصي جمهوري اسلامي ايران به مقوله آثار فرهنگي و شيوه ثبت خواندو تصريح کرد: اين ديدگاه مبتني بر تدوين پرونده‌هاي بزرگ، فراگير و زنجيره‌اي است؛ به طوري که با هر پرونده، عرصه‌اي بزرگ از کشورمان به جهانيان شناسانده مي‌شود و يا اثري بسيار شاخص و منحصر به فرد در عرصه بين‌المللي معرفي شود.

اين مقام مسوول در ارتباط با ميراث فرهنگي ناملموس نيز بيان کرد: تمامي موفقيت هاي بزرگ کشور در عرصه ميراث فرهنگي ناملموس در دو دوره رياست جمهوري دکتر احمدي نژاد به تحقق پيوسته است.

وي خاطر نشان کرد: در بعد ميراث فرهنگي ملموس نيز در همين دوره شاهد جهش چشم گير کشورمان در ارتقاي آمار ثبتي در عرصه بين‌المللي بوده‌ايم .

«علويان صدر» در اين مراسم ثبت جهاني آثار فرهنگي را نزد کشورهاي عضو يونسکو اتفاقي بزرگ و موجب مباهات کشورهاي صاحب آثار ثبت شده جهاني خواند و بيان کرد: ‌پرونده ثبت گنبد قابوس در مدت يک سال با تلاش مستمر همکاران اينجانب در حوزه ثبت معاونت ميراث فرهنگي و به ويژه در دفتر جهاني يونسکو به ثبت رسيد.

وي افزود: گنبد قابوس در اين آزمون موفق شد از ميان 6 معيار ثبت جهاني، 5 معيار را به خود اختصاص دهد.

معاون ميراث فرهنگي کشور در رابطه با ويژگي‏هاي اين اثر نيز اظهار داشت: گنبدقابوس با ارتفاع 53 متر به عنوان مهم ترين نشانه شهري در شهر گنبد توانسته اصالت هنر ،معماري اصيل ايراني و اسلامي را در شکل، طرح، مواد و مصالح، تقارن، تعادل، توازن و رعايت سلسله مراتب بصري در سيما و منظر شهري را به تصوير کشيده و با قرار گرفتن در هسته اصلي شهر از ديرباز کانون توجه مردم محسوب مي شده است.
/120

انتهای پیام/

کد خبر 1391062020