احیاء بناهای تاریخی، جبران گذشته و زمینه سازی برای آینده است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر بشود در کشور بافت ها و اماکن تاریخی را احیاء کرد و آنها را وارد چرخه بهره وری اقتصادی کرد، این کار هم جبران گذشته است و هم زمینه سازی برای آینده. 
احمد توکلی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا)، افزود: وجود منابع سرشار نفت و گاز تا الان خیلی از موقعیت های اقتصادی و کسب و کار را از ما گرفته و از جهتی باید خوشحال بود که وضعیت فعلی قیمت انرژی حداقل ما را به این نتیجه رسانده که در دنیای جدید تکیه بر خام فروشی نفت و گاز هیچگونه تضمینی نمی تواند برای یک اقتصاد پویا باشد. 
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کاهش قیمت نفت قطعا دولت را اذیت می کند و باعث ایجاد باری به دوش مردم هم خواهد شد اما اگر بخواهیم واقعا با آینده نگری پیش برویم این همان موقعیتی است که باید به سوی داشته ها و ظرفیت های خودمان برگردیم.
وی افزود: خیلی از ظرفیت های داخلی ما زیر سایه نفت و گاز مغفول مانده و یکی هم همین بحث گردشگری و میراث فرهنگی است که البته موضوعی صرفا اقتصادی نیست و ابعاد عمیق فرهنگی هم دارد.
توکلی، تأکید کرد: ما الان باید به فکر بیفتیم که چطور از این ظرفیت استفاده کنیم. الان کشورهایی در حاشیه خلیج فارس که تاریخ و میراث فرهنگی چندانی ندارند آمده اند و برای خودشن دارند تاریخ سازی می کنند و از این محل کسب درآمدهای نجومی دارند. پس اصلا قابل توجیه نیست اگر ما داشته های فرهنگی مهم و ارزشمندی در سطح گسترده داشته باشیم و آن را مورد توجه قرار ندهیم. 
این استاد دانشگاه، تصریح کرد: توجه به میراث فرهنگی و زنده کردن آن مثل همین احیاء بناهای تاریخی، می تواند هم برای ما درآمدزایی داشته باشد و هم هویت سازی که اتفاقا بخش دوم آن هم با توجه به توصیه های مکرر مقام معظم رهبری بسیار مهم است. 
وی، تأکید کرد: اگر بشود در کشور بافت ها و اماکن تاریخی را احیاء کرد و آنها را وارد چرخه بهره وری اقتصادی کرد، این کار هم جبران گذشته است و هم زمینه سازی برای آینده.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395012118