بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، امیر ارجمند روز سهشنبه 20 خرداد 99 در جمع صنعتگران صنایعدستی استان در آیین تجلیل از پیشکسوتان و فعالان این حوزه گفت: «نخستین و بزرگترین هدف شهر جهانی ملیله، برندسازی است. ملیله دستاورد تمدنی شهر زنجان محسوب میشود و افزون بر رونق کسب و کار تولیدکنندگان، برپایی نمایشگاههایی تخصصی و افزایش فروش این محصولات، میتواند نتایج فرهنگی و اجتماعی قابل توجهی برای شهروندان بهدنبال داشته باشد.»
او افزود: «آموزش نقش مهمی در ارتقای جایگاه صنایعدستی و حفظ آن دارد و تلاش میکنیم طی سالهای آینده نمایشگاههای بیشتری در سطح منطقهای و بینالمللی برگزار کنیم. طرحها، جشنوارهها و برنامههای بسیار ویژهای برای استقبال از هموطنان و گردشگران پس از شکست بیماری کرونا برنامه ریزی کردهایم. استفاده از ظرفیتها برای انتخاب زنجان به عنوان شهر پیشرو در بین کشورهای عضو اکو، اجرای المانها، برگزاری دورههای آموزشی ملیله، همکاری در نصب بنرهای ملیله در سطح شهر از جمله اقدامات شهرداری در این زمینه است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان گفت: «ثبت یک شهر بهعنوان شهر ملی یا جهانی صنایعدستی به عنوان میراث ناملموس آن منطقه محسوب شده و گاهی حفاظت از هویت تاریخی و جغرافیایی، یک هنر بهشمار میرود. کسب عنوان جامعه جهانی صنایعدستی برند باارزشی است که به گفته کارشناسان نیازمند تلاشی همه جانبه از سوی دستگاههای مختلف، مدیریت شهری و بخش خصوصی است و میتوان با اتکا به آن بخش زیادی از مشکلات کشور را خصوصاً پیرامون صادرات، اشتغالزایی، ارزآوری و رونق تولید رفع کرد.»
او افزود: «توسعهٔ صنایعدستی و معرفی شایسته آنها در بازارهای بینالمللی، ضمن فراهم کردن زمینه جذب گردشگران علاقمند به حوزه صنایعدستی ورونق بازار این دستسازههای هنرمندانه، صنعت ِگردشگری کشور را تقویت میکند.»
ارجمند گفت: «در حال حاضر بیش از شش هزار هنرمند صنایعدستی در 55 رشته همچون ملیلهکاری، چاروقدوزی، چاقوسازی، مسگری، گلیمبافی، سبدبافی، پلاسبافی، معرق، ساخت سازهای سنتی و... فعال هستند.»
او خاطرنشان کرد: «در میان رشتههای صنایعدستی استان یکی از رشتههای شاخص، رشته ملیلهکاری است که در سال 98 شورای جهانی صنایعدستی، زنجان را بهعنوان شهر جهانی ملیله ثبت کرد.»
انتهای پیام/