سفیر کره جنوبی: «الموت» نماد عشق انسان‌ها به تاریخ و میراث مشترک بشریت است

سفیر کره جنوبی در تهران با تجلیل از تلاش‌ دیرینه باستان‌شناسان و مردم ایران در حفاظت از دژ تاریخی الموت، ثبت جهانی این اثر فاخر را به رسمیت شناختن عشق و فداکاری حافظان میراث فرهنگی دانست و گفت: نگاه جهان به الموت از یک قلعه تاریخی به گنجینه‌ای متعلق به تمام بشریت ارتقا یافته است.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، کیم جونگ پیو، عصر دوشنبه در مراسم باشکوه روز قزوین و جشن ثبت جهانی قلعه الموت که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد نوذری استاندار قزوین، علی‌اکبر صالحی رییس بنیاد ایران‌شناسی و جمعی از مسوولان فرهنگی، نخبگان و میهمانان برگزار شد، با ابراز خرسندی فراوان از حضور دوباره در دیار تاریخی قزوین، اظهار کرد: برای من مایه افتخار و مباهات است که امروز در کنار شما مردم فرهیخته، این دستاورد سترگ تاریخی را جشن می‌گیرم؛ چراکه منطقه الموت همواره جایگاهی ویژه و عمیق در قلب و حافظه من دارد.

وی با یادآوری نخستین سفر خود به ایران و بازدید از این منطقه تاریخی، افزود: پس از ورودم به ایران، قزوین نخستین استانی بود که به آن سفر کردم و قلعه حسن صباح در الموت، اولین مقصدی بود که از آن بازدید به عمل آوردم، هنوز جزییات آن سفر ماندگار در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ را به روشنی در خاطر دارم؛ هنگامی که شخصا از مسیر پرشیب و دشوار کوهستانی بالا رفتم و به فراز قلعه رسیدم، با تمام وجود درک کردم که چرا تاریخ‌نگاران این دژ استوار را «دژ تسخیرناپذیر» نامیده‌اند.

سفیر کره جنوبی در تهران با تاکید بر نقش بنیادین نیروی انسانی در پاسداری از مواریث کهن، خاطرنشان ساخت: در جریان آن بازدید، با کارشناسان، پژوهشگران و بومیانی آشنا شدم که دهه‌ها از عمر خود را وقف حفاظت از قلعه کرده بودند، هنگامی که آنان با شور، عشق و اشتیاقی وصف‌ناپذیر تاریخ و شکوه الموت را بازگو می‌کردند، حقیقتی بنیادین برایم آشکار شد؛ اینکه سنگ‌ها و باروها به خودی خود پایدار نمی‌مانند، بلکه در نهایت این انسان‌ها، تعهد و غیرت فرهنگی آنان است که میراث گذشتگان را در گذر قرن‌ها زنده نگاه می‌دارد.

کیم جونگ پیو با اشاره به روند ثبت این اثر تاریخی در مجمع جهانی یونسکو، تصریح کرد: بسیار خرسندم که فرآیند تصویب و ثبت قلعه الموت به عنوان میراث مشترک بشریت در کره رقم خورد، من این رویداد را لحظه به لحظه دنبال می‌کردم و اشک‌های شوق هیات ایرانی را هنگام اعلام این موفقیت بزرگ به نظاره نشستم، به باور من، در قطره‌قطره آن اشک‌ها، سال‌ها رنج، عشق، زمان و زحمات شبانه‌روزی نهفته بود که برای حراست از این سند هویت بشری صرف شده بود.

وی در ادامه با ادای احترام ویژه به پیشکسوتان عرصه باستان‌شناسی کشور، گفت: فرصت را مغتنم می‌شمارم و مراتب احترام عمیق و سپاس صمیمانه خود را به سرکار خانم حمیده چوبک ابراز می‌دارم؛ بانوی فرهیخته‌ای که بیش و پیش از هر کسی، عمر پربرکت خود را با کاوش، حفاظت و معرفی الموت پیوند زده است.

سفیر کره جنوبی با تبریک صمیمانه این رخداد به تمامی مردم ایران و جامعه جهانی، تاکید کرد: قلعه الموت در کالبد خود همان دژ استوار و تاریخی باقی مانده، اما امروز نگاه ما به آن متحول شده، الموت اکنون دیگر تنها به یک جغرافیا یا ملت تعلق ندارد، بلکه میراث مشترک همه انسان‌هاست و وظیفه پاسداری از آن نیز رسالتی جهانی به شمار می‌رود، الموت مایه افتخار و غرور ایران و گنجینه ماندگار بشریت است.

انتهای پیام/

کد خبر 1405060900868
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha