جاي خالي دکتراي خط و زبان اکدي در ايران

عبدالمجيد ارفعي درگفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: درحال حاضر فقط پنج نفر دانش آموخته در رشته دکتراي زبان‌هاي باستاني اين دو رشته در خارج از کشور مشغول به تحصيل هستند که اين موضوع براي آينده اين رشته نگران کننده است.

تنها مترجم ايراني \"فرمان کوروش بزرگ\" از بابلي نو به پارسي اضافه کرد:رشته‌هاي مرتبط به زبان‌هاي باستاني از جمله دو رشته خط و زبان عيلامي و زبان آکدي ( بابلي و آشوري )هم اکنون در برخي کشورهاي اروپايي از جمله آلمان تدريس مي‌شود.

نخستين بار در سال 1343 رشته فرهنگ و زبان‌هاي باستاني در دانشگاه تهران به کوشش استاد دکتر محمد مقدم بنيان نهاده شد و پس از آن در دانشگاه‌هاي شيراز و تبريز نيز اين رشته تاسيس شد. از استادان پيش کسوت اين رشته که در اين دانشگاه‌ها تدريس مي کردند مي‌توان از محمد مقدم،ابراهيم پورداوود، صادق کيا، پرويز ناتل خانلري، يحيي ماهيار نوابي نام برد.

در ميان استادان برجسته نسل بعد که اغلب تحصيلات خود را در ايران و انگلستان به پايان رساندند نيز نام کساني چون مهرداد بهار، احمد تفضلي، محسن ابوالقاسمي، بهمن سرکاراتي، بدرالزمان قريب، عبدالامير سليم، محمود طاووسي و ژاله آموزگار مي‌درخشد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388060823