خانه لطفعليان ملاير در دست مرمتگران

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: تعدادي از مرمت‌هاي انجام گرفته در خانه لطفعليان در زمينه بازسازي کامل نماي اصلي عمارت، مرمت بدنه‌هاي آجري، کف‌سازي ، لمبه‌کوبي سقف‌ها و خاک‌برداري محوطه بوده است که با اعتباري بيش از 740 ميليون ريال انجام شده است .

اسداله بيات در ادامه از مرمت و بازسازي بناهاي متعددي در شهرستان ملاير خبر داد و گفت: قدمت و تاريخچه شهرستان ملاير با توجه و استناد به گفته‌هاي مورخان به زمان مادها برمي‌گردد.

وي افزود: اين منطقه از زمان‌هاي بسيار دور، منطقه‌اي آباد و پرجمعيت بوده است و اسامي روستاهايي چون مانيزان، گوراب، اسکان و ابنيه و آثاري چون دژگوراب، تپه نوشيجان، بيانگر قدمت تاريخي منطقه است.

اين مقام مسئول تصريح کرد: بناي شهر ملاير مقارن است با حکومت فتحعلي‌شاه قاجار در سال 1188 هجري شمسي که ابتدا دولت‌آباد ناميده مي‌شد و با انقراض سلسله قاجار به ملاير تغيير نام پيدا مي کند .

بيات پس از عنوان تاريخچه اين ديار به وسعت 3208 کيلومتر مربع شهرستان اشاره کرد که محدوده‌اي بالغ بر 9/16 درصد از کل وسعت استان را به خود اختصاص داده است و از وجود بناهاي تاريخي و فرهنگي از قبيل آتشکده و قلعه باستاني نوشيجان، تپه تاريخي گوراب ، برج سامن، يخچال مير فتاح، خانه قديمي لطفعليان، خانه مصدقي، بازار قديمي ملاير و مقبره سيف‌الدوله خبر داد.

وي خاطرنشان کرد: اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان برنامه‌هاي مدوني را در راستاي مرمت و احياي اين بناهاي تاريخي در دست اجرا قرار داده و موفق به پايان رساندن تعدادي از پروژه‌هاي مرمتي شده است .
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1389062015