اسداله بيات در ادامه از مرمت و بازسازي بناهاي متعددي در شهرستان ملاير خبر داد و گفت: قدمت و تاريخچه شهرستان ملاير با توجه و استناد به گفتههاي مورخان به زمان مادها برميگردد.
وي افزود: اين منطقه از زمانهاي بسيار دور، منطقهاي آباد و پرجمعيت بوده است و اسامي روستاهايي چون مانيزان، گوراب، اسکان و ابنيه و آثاري چون دژگوراب، تپه نوشيجان، بيانگر قدمت تاريخي منطقه است.
اين مقام مسئول تصريح کرد: بناي شهر ملاير مقارن است با حکومت فتحعليشاه قاجار در سال 1188 هجري شمسي که ابتدا دولتآباد ناميده ميشد و با انقراض سلسله قاجار به ملاير تغيير نام پيدا مي کند .
بيات پس از عنوان تاريخچه اين ديار به وسعت 3208 کيلومتر مربع شهرستان اشاره کرد که محدودهاي بالغ بر 9/16 درصد از کل وسعت استان را به خود اختصاص داده است و از وجود بناهاي تاريخي و فرهنگي از قبيل آتشکده و قلعه باستاني نوشيجان، تپه تاريخي گوراب ، برج سامن، يخچال مير فتاح، خانه قديمي لطفعليان، خانه مصدقي، بازار قديمي ملاير و مقبره سيفالدوله خبر داد.
وي خاطرنشان کرد: اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان برنامههاي مدوني را در راستاي مرمت و احياي اين بناهاي تاريخي در دست اجرا قرار داده و موفق به پايان رساندن تعدادي از پروژههاي مرمتي شده است .
/104
انتهای پیام/