میراث فرهنگی محور توسعه است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: میراث فرهنگی محور توسعه است و مانعی برای توسعه پایدار به شمار نمی‌آید و این برداشت ناصحیح باید در جامعه اصلاح شود و این مهم نیازمند فرهنگ‌سازی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، افشین حیدری اظهار کرد: در بسیاری از مجامع مطرح شده است که هرکجا میراث فرهنگی پای می‌گذارد رکود و سکون اتفاق می‌افتد در صورتی که این مسئله باید اصلاح شود، زیرا میراث فرهنگی تابلوی ایست برای توسعه نیست بلکه محور توسعه به شمار می‌آید و دلیلی برای توسعه اقتصادی در دور افتاده‌ترین مناطق است.

وی افزود: میراث فرهنگی تنها حافظ هویت و تاریخ و داشته‌های یک ملت است که باید از آنها حفاظت کند و در این راستا از همه توانش باید در این زمینه بهره ببرد تا گامی موثر در این باره برداشته شود.

حیدری تاکید کرد: میراث فرهنگی و به ویژه بخش گردشگری می‌تواند عاملی سرمایه‌آور برای کشور به شمار آید و به این دلیل باید در این بخش بیش از سایر بخش‌ها باید تلاش کرد تا هم عاملی برای اشتغال و توسعه اقتصادی شود و هم برای کشور ارز‌آور باشد و بتوان گامی موثر در رفع مشکلات اقتصادی کشور برداشت.

 گردشگری نیازمند سرمایه‌گذاری است

حیدری تاکید کرد: باید در بخش گردشگری از بخش خصوصی استفاده کرد زیرا تکیه بر داشته‌های اقتصادی دولت باعث می‌شود تا روند اجرای پروژه‌ها با کندی مواجه شود و به این دلیل باید از توان مردمی و سرمایه‌های خرد در جامعه استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه حمایت از بخش خصوصی در خوزستان بسیار جدی است، گفت: تلاش می‌کنیم تا با افزایش تعامل با بانک‌های عامل در استان خوزستان روند پرداخت تسهیلات را به بخش خصوصی تسریع کنیم تا سرمایه‌گذاران برای حضور در خوزستان رغبت کافی را پیدا کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: وضعیت برای سرمایه‌گذاری در خوزستان بکر و دست نخورده است و به این دلیل سرمیاه‌گذار به راحتی می‌تواند در خوزستان طرح توجیهی نوشته و برای سرمیاه‌گذاری اقدام کند.

 برنامه‌ریزی برای 2 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در خوزستان

حیدری با اشاره به اینکه برای سرمیاه‌گذاری در خوزستان برنامه ویژه‌ای داریم، تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تا در بخش سرمایه‌گذاری خوزستان گام‌هایی اساسی برداشته شود و به این دلیل برای سرمیاه‌گذاری تا سقف 2 هزار میلیارد تومان تا پایان سال95 برنامه ریزی کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در بخش‌های مختلف گردشگری در حال تدوین برنامه هستیم، گفت: می‌کوشیم تا انواع گردشگری به ویژه سلامت و مذهبی و دفاع مقدس را در خوزستان رونق دهیم و در کنار این نوع گردشگری‌ها گردشگری طبیعت، تاریخ و .. نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به شرایط کنونی خوزستان در بخش گردشگری سلامت خاطر نشان کرد: در بخش گردشگری سلامت از بخش خصوصی در حال بهره‌مندی هستیم که همه مسئولیت انتقال، درمان در خوزستان و بازگشت به کشورهای همسایه را برعهده دارند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تاکید کرد: بیشترین بازار گردشگری سلامت در عراق است که برای جذب اعتبارات در نظر گرفته شده در این کشور برای این نوع گردشگری تلاش بسیار زیادی شده است.

 رشد 600 درصدی سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری خوزستان

وی افزود: در سال‌های گذشته در بخش سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری تلاش بسیار زیادی شده است به نحوی که در شش ماه نخست سال‌جاری بیش از 600 درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به برخی آمارها در این زمینه تاکید کرد: رشد 600 درصدی سرمیاه‌گذاری در بخش گردشگری در مقایسه شش ماه نخست سال‌جاری با میزان کل سرمیاه‌گذاری در سال 91 در خوزستان و در بخش میراث فرهنگی و گردشگری است که رقم قابل توجهی است.

وی با اشاره به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری خوزستان در بخش گردشگری گفت: در بخش گردشگری ساخت بزرگترین هتل جنوب کشور و پنجمین هتل بزرگ کشور در منطقه ساحلی شهر اهواز از اصلی‌ترین اقدامات بخش خصوصی فعال در خوزستان است.

وی تاکید کرد: در این هتل بیش از 3 هزار و 600 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری می‌شود و این هتل به یکی از بیب‌نظیر‌ترین هتل‌های کشور تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به حمایت از این سرمایه‌گذار خاطر نشان کرد: در این بخش بیش از 950 میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود که در کمترین زمان ممکن در کارگروه اشتغال خوزستان مصوبه این مهم اخذ و برای کسب مجوز پرداخت اقدامات اولیه انجام شده است.

 صنایع دستی خوزستان توانمندی زیادی دارد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: صنایع دستی خوزستان توانمندی زیادی دارد و به این دلیل به دنبال کسب مجوزهای لازم برای صادرات محصولات هستیم.

وی افزود: برای صادرات باید استانداردسازی و مهر اصالت مصنوعات اخذ شود و به این دلیل در این باره تفاهم‌نامه‌ای با اداره کل استاندارد خوزستان منعقد شده است و روند استنانداردسازی این محصولات در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه خوزستان توانمندی زیادی در صنایع دستی دارد، خاطر نشان کرد: در بخش صنایع دستی خوزستان با برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در حال تلاش برای معرفی داشته‌های خوزستان هستیم و از این قبل سود زیادی عاید صنعتگران شده است.

 رشد 20 برابری صادرات صنایع دستی خوزستان

معاون سابق صنایع دستی خوزستان خاطر نشان کرد: در بخش صنایع دستی انقلابی ایجاد شده است و تاحد زیادی بر درآمدزایی و استانداردسازی مصنوعات خوزستان کار شده است.

وی با اشاره به اینکه در چهار ماه نخست سال‌جاری رکوردی ماندگار در صادرات صنایع دستی ثبت شده است، افزود: در بخش صنایع دستی خوزستان در مقایسه آماری میان چهار ماه نخست سال‌جاری و همه ساله گذشته شاهد رشد 20 برابری صادرات صنایع دستی از خوزستان سهیتم.

وی با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه‌های ملی و منطقه‌ای در خوزستان نیز در دستور کار است، خاطر نشان کرد: در گام نخست در هفته نخست آبان ماه برپایی نمایشگاه صنایع دستی خوزستان در کشور عراق و استان بصره را در برنامه‌ریزی‌ها پیش‌بینی کرده‌ایم و مقدمات اجرای این برنامه فراهم شده است.

حیدری با اشاره به اینکه نمایشگاه‌هایی در خوزستان نیز برپا می‌شود، تاکید کرد: در خوزستان نیز در نیمه دوم سال‌جاری دو نمایشگاه ملی عرضه صنایع دستی در نظر گرفته شده است و در مدت باقیمانده تا پایان سال نیز در تلاش هستیم تا نمایشگاه‌های صنایع دستی به صورت تخصصی مانند صنایه دستی چوب، حصیر و.. نیز در اهواز برگزار می‌شود.

 صنایع دستی خوزستان صاحب خانه می‌شود

وی تاکید کرد: یکی از مشکلات اساسی صنایع دستی خوزستان نداشتن محل عرضه به مردم و گردشگران است که به این دلیل در حال برنامه‌ریزی برای ساخت محلی برای نمایشگاه دائمی عرضه محصولات و مصنوعات دستی صنعتگران خوزستان هستیم.

حیدری تاکید کرد: این محل در کنار ساختمان اداره کل میراص فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان قرار دارد و مقدمات ساخت این فضا با سازه سبک در 120 روز فراهم شده است که در هفته گردشگری با حضور مسئولان استانی کلنگ‌زنی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: با ساخت این محل غرفه‌های متعددی برای عرضه صنایع دستی ایجاد می‌شود و تلاش می‌کنیم تا صنعتگران در این زمینه خود برای عرضه محصولات خود اقدام کنند.

 حفاظت از آثار تاریخی وظیفه نخست میراث فرهنگی است

وی افزود: حفاظت از آثار تاریخی یکی از اصلی‌ترین وظیفه‌های میراث فرهنگی به شمار می‌آید و به این دلیل در این بخش با هیچ کس مدارا نخواهیم کرد.

وی با اشاره به مشکلاتی که در این بخش ایجاد شده است خاطر نشان کرد: متاسفانه برداشتی غلط در جامعه در حال توسعه است که اگر خانه‌ای و یا اثری ثبت نباشد می‌توان خرابش کرد و جایش برج ساخت در صورتی که این مسئله صحیح نیست زیرا ملاک ارزش‌گذاری اثر ثبت ملی نیست و تنها میراث فرهنگی تشخیص می‌دهد که اثری ارزش تاریخی و حفاظتی دارد یا خیر و این برداشت باعث مشکلات زیادی برای میراث فرهنگی خوزستان شده است.

وی تاکید کرد: بسیاری از مالکان آثار ثبت شده برای تخریب اثر خود در حال اعلام دعوی در مراکز قضایی هستند و می‌کوشند تا با حکم دادگاه اثر را از ثبت خارج کنند تا مقدمات تخریب آن را فراهم کنند در صورتی که چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

خیدری تاکید کرد: به منظشور کاهش مشکلات در حوزه قضایی میراث فرهنگی تلاش کرده‌ایم تا انجمن وکلای دوستدار میراث فرهنگی خوزستان را تشکیل دهیم و این مهم تا چند روز آینده محقق می‌شود.

وی گفت: در تلاش هستیم برای بررسی سریع و تخصصی پرونده‌های تشکیل شده در بخش میراث فرهنگی شعبه‌ای نخصصی برای میراث فرهنگی در دادگستری خوزستان تشکیل شود که مقدمات کار با رئیس کل دادگستری خوزستان هماهنگ شده و موافقت اولیه نیز در این زمینه اخذ شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: در بخش میراث فرهنگی کوشیده‌ایم تا سطح دانش جامعه را افزایش دهیم و به این دلیل از انجمن‌های دوستداران میراث فرهنگی استفاده کرده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: در بخش حمایت از انجمن‌های دوستدار میراث فرهنگی در هفته گردشگری خانه انجمن‌های دوستداران میراث فرهنگی خوزستان را تشکیل داده‌ایم و افتتاح خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: به منظور افزایش سطح هماهنگی میان انجمن‌های دوستدار میراث فرهنگی خوزستان شورای هماهنگی تشکل‌ها و انجمن‌های دوستداران میراث فرهنگی خوزستان تشکیل شده است.

 احداث بزرگترین موزه جنوب کشور در خوزستان

حیدری با اشاره به اینکه در بخش موزه‌ها در خوزستان کمبودهای زیادی وجود دارد، گفت: در بخش موزه‌ها کمبود‌های زیادی وجود دارد که تنها راه رفع این کاشتی‌ها احداث موزه است و در تلاش هستایم در کمترین زمان ممکن اینت مهم محقق شود.

وی با اشاره به اینکه دانشکده علوم ادبیات اهواز(عمارت سه گوش) موزه می‌شود، تاکید کرد: در بخش موزه‌هات این ساختمان فاخر از دانشگاه شهید چمران اخذ شده و کار مرمت ان نیز آغاز می‌شود.

وی گفت: هزینه زیادی برای مرمت این اثر تاریخی وجود دارد، گفت: این اثر تاریخی با 8 هزار متر زیربنا در سه طبقه بزگترین موزه جنوب کشور به شمار می‌آید.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: تلاش داریم تا در مدت زمان 100 روز بسیاری از پروژه‌های کوچک و متوسط میراث فرهنگی خوزستان به نتیجه برشند و برای پروژه‌های طولانی مدت خوزستان نیز در حال بررسی شرایط و رفع موانع اجرا هستیم.

/108

 

انتهای پیام/

کد خبر 1392070211

برچسب‌ها