توسعه تعامل و همکاری‌های علمی بین‌المللی هدفمند با حفظ منافع ملی

تعامل و همکاری های علمی بین المللی هدفمند با حفظ منافع ملی کشور از توصیه های رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سیزدهمین همایش بین المللی باستان‌شناسی بود.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی‌فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح سیزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران که صبح امروز در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: همکاران پرتلاش در پژوهشگاه و پژوهشکده باستان شناسی در اقدامی قابل تقدیر برگزاری گردهمایی سیزدهم را در برنامه‌های سال جاری گنجاندند و این نشان از توان، انگیزه، میل و خواست و اراده قوی دارد، موضوعی که آن را باید به فال نیک گرفت و قدر دانست.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: این عزم و اراده نمونه ای است از نگاه باستان شناسان و دیگر همکاران مجموعه بزرگ میراث فرهنگی به کارشان، به حرفه شان. فرهنگ، تاریخ، میراث فرهنگی، باستان شناسی برای این زنان و مردان فقط شغل نیست، ممر درآمد و محل ارتزاق روزانه و روزمره نیست، بلکه اینان به کارشان عشق ورزیده و در آن مستحیل می شوند، گویی با آن به پرواز در می آیند، خواب و استراحت را به کناری می افکنند و بسیجی وار و سربازگونه جان بر کف دست اخلاص می نهند و دل به دریای خدمت می سپرند و از هیچ جانفشانی و ایثارگری ابایی ندارند. 

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: ایران امروز، نه فقط در ارتش و سپاه و بسیج، زنان و مردان آماده مبارزه دارد، بلکه در همه جای این سرا در عرصه فرهنگ هم زنان و مردانی هستند که سرباز و بسیجی فرهنگی ایران هستند، ایران امروز به چنین داشته‌های خویش می بالد و مباهات می کند.

سلطانی فر تصریح کرد: دولت جدید در کنار بسیاری چالش‌های درون و برون مرزی، ملی و بین المللی، در کنار برنامه ریزی‌های کلان اقتصادی، عمرانی و زیرساختی به توسعه فرهنگ و حفاظت از میراث فرهنگی نیز اهتمام جدی دارد، فرهنگ و میراث فرهنگی در کنار دین، آیین و باورها به تعبیری همه اعتبار و عظمت ملی و پیشینه دیرینه کشور ما، مردم ما و ملت ما را به نمایش می گذارد.

وی اضافه کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از چند سال سکون و بی تحرکی جان تازه ای گرفته و مجموعه میراث فرهنگی در برنامه ریزی های آتی نقش و جایگاه سزاوار و شایسته خویش را بازخواهد یافت، با دست در دست هم نهادن زبان شناسان، مردم شناسان، باستان شناسان، معماران، مرمتگران و هنرمندان این مجموعه، ما گنجی در اختیار خواهیم داشت که با آن همه قله های بلند فرهنگی را می توانیم فتح کنیم و داشته های برازنده خود را به همه جهانیان عرضه کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی یادآور شد: شهبال پژوهشی میراث فرهنگی شاید به تعبیری همان باستان شناسی باشد، ایران امروز، ما را برای پرکشیدن به افق های دوردست و برای بلندپروازی های فرهنگی توانا می سازد، در جهان امروز و در عرصه روابط بین المللی معاصر دیگر چنگ و دندان و زور و بازو محلی از اعراب ندارد و اعتباری نمی آفریند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه به ما اعتبار می دهد و بزرگ می دارد، داشته ها و ثروت های معنوی ماست، دنیای امروز دنیای مجهز و مسلح بودن به فرهنگ است و کدام کشور و دیار و سرزمینی است که در این بین سودای برابری با ما را در سر بپروراند.

سلطانی‌فر یادآور شد: باستان شناسی، شناسنامه و گذرنامه و اعتبار نامه ملی و بین المللی ما را ممهور خویش ساخته است، باستان شناسی، آیینه تمام قد ثروتمندی بی مثال و خیره کننده ماست در مقام سنجش با دیگر سرزمین ها و ملل، باستان شناسی راهی است برای دست دوستی دادن ما با همه آن مردمانی که نیاز به تعامل دوستانه و محترمانه با یکدیگر دارند.

وی افزود: ایران امروز، تنهایی و انزوای بین المللی را نمی طلبد و بدان نیاز و وابستگی هم ندارد، برای ما چونان دارایی هایی است که در عرصه بین المللی موجب سربلندی و فخرمان می شود، ما بی مبالغه در عرصه های بین المللی می توانیم بدرخشیم، یکی از سرمایه های کلان فرهنگی ما برای گفتگو، برای گفت و شنود با جهان هم‌روزگارمان، باستان شناسی است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: باستان شناسی فهم فرهنگی بین المللی ما را گسترش می بخشد، تعمیق می دهد و تحکیم می کند.

سلطانی فر تاکید کرد: باستان شناسی ، بهانه، مجال و محملی است برای آنکه در آوردگاه‌های بین المللی بیشتر و عمیق تر شناخته شویم و اگر چنان شود، بیشتر و عمیق تر پذیرفته خواهیم شد.

معاون رئیس جمهور در پایان گفت: در باستان شناسی هم، مانند دیگر عرصه های علمی، باید به به‌روز ترین دانش و روش‌های علمی این رشته دست یافت و تجهیز شد، تا بتوان تمام قد در عرصه های علمی بین المللی حضور داشت، تعامل و همکاری های علمی بین المللی هدفمند با حفظ منافع ملی کشور در این چارچوب از توصیه های من به پژوهشکده باستان‌شناسی است.

در مراسم آغاز به کار سیزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران، نمایشگاه یافته های کاوش های باستان شناسی سال 92 با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جنب سالن اجتماعات موزه ملی ایران افتتاح شد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393121021