به گزارش میراثآریا بهنقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سیداحمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل با اعلام این خبر گفت: «تاثیر غذا و فرهنگ یک رابطه دو سویه است. همان گونه که محیط و فرهنگ باعث شکل گیری این نوع غذای محلی می شود غذای محلی هم بر فرهنگ تاثیر گذار است. نماد گرایی غذای محلی قروت در ادبیات شفاهی، تاثیر آن بر زبان و استفاده از واژگان غذایی در موارد غیر غذایی از جمله مباحثی هستند که در فرهنگ خراسان جنوبی وجود دارد.»
برآبادی افزود: «قروت امروزه با هویت جمعی خراسان جنوبی گره خورده است به گونه ای که در سفر مقامات رسمی به بیرجند، قروت هم در کنار سایر غذاها سرو می شود. از سوی دیگر سرو قروت در رستوران ها و سفره خانه ها و ابداع پیتزای قروت و از همه مهمتر برگزاری سفره بنفش بیرجندی و سرو قروت برای 1200 نفر از بیرجندیهای مقیم تهران نشاندهنده گره خوردن غذای قروت با هویت اجتماعی و فرهنگی مردم بیرجند است.»
او بیان کرد: «قروت از جمله غذاهایی است که از فرآورده های دامی تهیه می شود و رنگ بنفش و زیبای آن نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. این غذای لذیذ سابق بیشتر توسط عامه مردم استفاده می شده است ولی خواص و بزرگان هم نمی توانسته اند از لذت خوردن قروت چشم پوشی کنند.»
برآبادی گفت: «قروت به دو صورت گرم و سرد مصرف می شود. برای تهیه قروت گرم مقداری پیاز داغ یا سیر داغ تهیه کرده و قروت را به آن اضافه می کنند. کمی نمک، فلفل سیاه و دارچین نیز افزوده می شود و قبل از آن که به جوش بیاید از روی حرارت برداشته و آماده خوردن است. قروت گرم را گاهی با بادنجان، سیب زمینی، کدو، کما و سبزیجات پخته مثل اسفناج میل می کنند. این غذا از جمله غذاهای سنتی شهرستان بیرجند و خراسان جنوبی است که هنوز در بیشتر نقاط آن را طبخ می کنند.»
انتهای پیام/