-
علی دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی
با رئیس عدلیه در موزه ملی ایران
حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه روز چهارشنبه ۵ مهرماه ١٤٠٢ میهمان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در موزه ملی ایران بود. ساعاتی به بازدید از آثار، اشیاء و اموال فرهنگی، تاریخی در موزه ایران باستان اختصاص داد و در نشست بسیار صمیمی با معاونان و جمعی از مدیران به گفت…
-
مسلم شجاعی، دستیار معاون گردشگری کشور
روزی به نام گردشگری
گردشگری و سرمایه گزاری سبز به عنوان شعار سال ۲۰۲۳ انتخاب شده است. سرمایه گذاری سبز در صنعت گردشگری را می توان به حوزه های سرمایه گذاری در تأسیسات پایدار، انرژی های تجدیدپذیر، حفاظت از منابع و مناطق فرهنگی و طبیعی، آموزش، اشتغالزایی و حمایت از جوامع محلی مرتبط دانست.
-
آفرین امامی، مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان
حفظ، پژوهش و معرفی «کاروانسرای ایرانی» تعهد به همه ملت هاست
ثبت جهانی آثار، گویای این مسیله است که آن اثر جزو دستاوردها و بخشی از پیشرفت تاریخ و تمدن بشری است و بدینگونه با ثبت اثر در فهرست جهانی یونسکو، اثر متعلق به تمامی نسلها و جوامع بشری میشود.
-
جواد طیبی؛ کارشناس روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان
ثبت جهانی کاروانسراهای استان سمنان زمینهساز جذب گردشگران خارجی
شگفت آنکه علیرغم عملکرد یکسان کاروانسراهای ایرانی هیچکدام آنها از طرح تکراری برخوردار نیستند. حتی در دوران صفویه که بیشترین تعداد کاروانسراهای ایرانی از آن به یادگار مانده است دو طرح و نقشه همسان هم نمیتوان یافت. دلیل آن را باید در ذوق و هنر معماران ایرانی یافت. اگر شعر فردوسی و حافظ و سعدی…
-
آفرین امامی، مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان
تعهد دولت به مردم برای بازگرداندن اشیاء تاریخی
باید برای هر بار بازگشت حتی یک اثر تاریخی جشن گرفت و تکرار آن برای هیچ ملت و دولتی هرگز عادی نمیشود.
-
حمیده چوبک، مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت
ماسوله؛ سیارهای در مه
طرح شدن مجدد پرونده منظر فرهنگی ماسوله در اجلاسیه سال آینده یونسکو و حفظ سهمیه آن، خبر مسرتبخشی در دل میراثدوستان ایجاد کرد
-
رسول وطندوست، چهره ماندگار میراث فرهنگی
به بهانه ثبت کاروانسرای ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو
در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی در ریاض پرونده کاروانسرای ایرانی به اتفاق آرای اعضای کمیته به ثبت رسید، و پرونده منظر فرهنگی ماسوله برای انجام اصلاحاتی چند به کشور برگشت داده شد تا بار دیگر و بیآنکه سهمیه کشور از بین برود، برای ثبت در اختیار مرکز میراث جهانی و کمیته میراث جهانی قرار…
-
علیرضا عسکری چاوردی، باستانشناس و استاد مطالعات هخامنشی دانشگاه شیراز
بازگشت الواح تخت جمشید به مثابه بازگردان روح تمدنی یک سرزمین به بستر تاریخی آن است
بازگشت الواح تخت جمشید به سرزمین ایران به مثابه بازگرداندن روح تمدنی یک سرزمین به بستر تاریخی آن است.
-
بیژن مقدم، مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران
ثبت جهانی 54 کاروانسرای ایرانی نشاندهنده اثر بخشی دیپلماسی فرهنگی در حوزه سیاست خارجی است
ثبت 54 کاروانسرای ایرانی در فهرست میراث جهانی علاوه بر ارزشهای ذاتی اینکار که به رشد جایگاه فرهنگی ایران کمک میکند نشاندهنده فعالیت و اثر بخشی «دیپلماسی فرهنگی» در حوزه سیاست خارجی است.
-
رضا سامه، مدیرکل دفتر امور پایگاههای میراث ملی و جهانی
کاروانسراها، زنجیرهای از تبار معماری ایران
کاروانسراها زنجیرهای از تبار معماری ایران هستند که علیرغم وحدت الگو و یکپارچگی موضوع، تنوع و گوناگونی بسیاری را به نمایش میگذارند.
-
عبدالمهدی همتپور، مشاور رئیس پژوهشگاه
کاروانسراهای ثبت جهانی شده یکی از نشانههای پیروزی معماری ایرانی هستند
هر کشور عضو سازمان فرهنگی آموزشی یونسکو در هر سال فقط یک سهمیه برای ثبت در فهرست میراث جهانی دارد و کشور عزیزمان ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین تلاش دفتر ثبت جهانی بر این بود که با بهره گرفتن از امکان ثبت سریالی، بیشترین بهره از این سهمیه برده و پروندهای با بیشترین منافع برای…
-
عطا حسنپور، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان
پروندهای به وسعت ایران
خشت به خشت و رج به رج آجرهای کاروانسراهای ایرانی حکایت از خستگی پیران پا خسته و در راهماندهای دارد که از خوز و خوارزم تا جور و جاجرم و از ماوراءالنهر تا بینالنهرین به منظور زیارت، سیاحت و تجارت، سفر میکردند.
-
علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت حریم و آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی
چرا کاروانسراهای ایران ماندگار شدند؟
علاوه بر معماری، نوع بینظیری از علوم انسانی نیز که نشأتگرفته از فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی است در کاروانسراهای ایران کاملاً هویداست و همان موجبات مانایی و ماندگاری این عنصر بیهمتای معماری ایرانی اسلامی را فراهم ساختهاست.
-
سیدمنصور سیدسجادی، ایرانشناس و چهره ماندگار میراث فرهنگی
کاروانسراها، محل تلاقی فرهنگها و تمدنها
کاروانسراها محل برخورد و التقاط تمدنها، فرهنگها و مذاهب نیز به شمار میرفتند. افرادی که از سفری طولانی به کاروانسرایی میرسیدند، تنها به استراحت و یا مبادله کالا بسنده نمیکردند بلکه حامل آرای خود در زمینههای گوناگون خبری، علمی، فلسفی و مذهبی بودند که با یک دیگر به اشتراک میگذاشتند.
-
اسکندر مختاری طالقانی، چهره ماندگار میراثفرهنگی
اتفاق بزرگی که با ثبت کاروانسراها رخ داد
۵۴ اثر از آثار شاخص معماری ایرانی در یک مرحله و با نام مجموعه کاروانسراهای ایرانی به یکباره در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدهاند که اتفاق بزرگی است.
-
علیرضا عسکری چاوردی، مدیر پایگاه میراث جهانی منظر باستانشناسی ساسانی فارس
ثبت جهانی کاروانسراها، ظرفیت بزرگ توسعه پایدار تاریخ ایران
به هر ظرفیتی از تاریخ ایران مینگریم سرشار از حکایتهاست، راه و رباط، خان و کاروانسرا خاطرات سفر ایرانیان در طول تاریخ است.
-
مهناز اشرفی، رئیس پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخیفرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی
کاروانسراهای ایران وسیلهای برای به نمایش گذاشتن و تداوم فرهنگ یاریگری و وقف هستند
کاروانسراها ازجمله بناهای با ارزش به جامانده از تاریخ معماری ایران هستند که مجموعهای از خدمات و تاسیسات عامالمنفعهای را به مسافران خسته از راه عرضه میداشتند و نیز در مواردی وسیلهای برای به نمایش گذاشتن و تداوم فرهنگ یاریگری و وقف (این فرهنگ اصیل ایرانی) شدند.
-
فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی
رشد ۲ برابری آثار ثبت جهانی ایران با ثبت کاروانسراها
با ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی در قالب پروندهای زنجیرهای در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در ریاض عربستان، تعداد آثار ثبت شده ایران در فهرست جهانی دو برابر شد و به رشدی ۱۰۰ درصدی دست یافت.
-
علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور
ثبت 54 کاروانسرای ایرانی بیانگر هنر معماری و فرهنگی نیاکان ما بوده است
ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی با قدمتی از دوران باستان تا قاجاریه، بیانگر هنر معماری و فرهنگی نیاکان ما بوده است، چرا که کاروانسراها مهمترین زمینه برای ارتقای گفتوگو، تعامل مسافران، اقوام، ادیان و ملل مختلف در ادوار تاریخی است.
-
محمدرضا امیرینژاد، سرپرست معاونت میراثفرهنگی استان گیلان:
یگان حفاظت میراثفرهنگی، صندوق ذخیره منابع انسانی میراثفرهنگی
آنچه که باید در نظر گرفته شود و مورد توجه ویژه سیاستگذاران و برنامهریزان وزارتخانه قرار گیرد جذب نیروی انسانی، خرید و در اختیار قراردادن تجهیزات و امکانات از قبیل خودرو، موتورسیکلت، بکارگیری دوربینهای مداربسته و ترمیم حقوق و مزایای پرسنل یگان حفاظت در راستای تقویت صندوق ذخیره منابع انسانی…
-
رضا مظاهری، کارشناس ارشد باستانشناسی استان مرکزی:
سفال زرینفام، اوج صنعت سفال اسلامی
سفال زرینفام یکی از گونههای نفیس و با ارزش از سفالهای دوره اسلامی است که برای تولید آن از شیوههای خاصی استفاده میشده است.
-
-
سعید داغستانی، کارشناس گردشگری
پدیده شناسی اربعین از دیدگاه گردشگری
راهپیمایی اربعین حسینی، مسیری است الهی و تاریخی که انسان های شیفته حق جهت اتصال به مبدا حادثه و چشمههای جوشان معرفتی به حرکت در میآیند تا دل ها در آنجا آرام گیرد.
-
امیر قطبی، رئیس اداره حقوقی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان
آزادسازی فضاهای عمومی چهارسوی ضرابخانه بازار تاریخی قیصریه اصفهان پس از 60 سال
چهارسوی تاریخی ضرابخانه نخستین و بزرگترین چهارسوی بازار تاریخی قیصریه اصفهان است که پس از 60 سال فضاهای عمومی آن در شهریورماه سالجاری با تلاش فراوان رفع تصرف و آزادسازی شد و این گوهر گرانبها پس از نزدیک به ۶۰ سال به دامان میراثفرهنگی اصفهان بازگشت.
-
رائد ناصریفر، معاون میراثفرهنگی ایلام
هوسهخوانی، آیینی اربعینی در بین عربهای ایلامی
«هوسه» نوعی عزاداری آیینی و سوگواری در ماه محرم بهویژه درایام اربعین است که عربهای مهاجر و مقیم استان ایلام در ایام اربعین آن را برگزارمیکنند و به سوگواری میپردازند.
-
پروین سادات طیبی، کارشناس ارشد مرمت بناها و بافتهای تاریخی استان مرکزی
شهرسازی اسلامی بر پایه حفظ حرمت آب بوده است
شکلگیری خانهها در معماری اسلامیایرانی در شهرهای مختلف ایران نشان میدهد که همواره کالبد معماری ایرانی رابطه مستقیم با اقلیم و حرمت آب داشته است.
-
حسن گیاهی، کارشناس ارشد میراثفرهنگی خراسان رضوی
خانههای تاریخی مشهد عینیت ارادت به ساحت امام رضا(ع)
در میان سکونتگاههای تاریخی کشور، مشهد مقدس به واسطه وجود بارگاه منور رضوی جایگاه رفیعی در سطح ملی و بینالمللی دارد، این شهر در دورههای مختلف تاریخی تحولات شهرسازی و معماری زیادی را در خود شاهد بوده است.
-
رائد ناصریفر، معاون میراثفرهنگی استان ایلام
پیادهروی اربعین، حرکت عشق و ایمان
پیادهروی اربعین عبارت است از حرکت شمار زیادی از مسلمانان شیعه به سمت شهر کربلا در جنوب بغداد، به منظور جمع شدن همهٔ آنها در چهلمین روز پس از سالگرد شهادت امام حسین علیهالسلام.
-
محمدرضا امیری نژاد، سرپرست معاونت میراثفرهنگی استان گیلان
بناهای تاریخی؛ ناملموسترین میراث ملموس
میراث ناملموس زاییده اعتقاد و باور انسانی است که بخش زیادی از عمر خویش را در میراث ملموس«ساختمانها» سپری کرده و در واقع به دلیل آنکه رویدادهای تلخ و شیرین بسیار«میراث ناملموس» در مکانی خاص برای افراد جامعه رخ داده، توامان تداعی کنندهی مواریث ارزشمند ناملموس میباشد و از این جنبه نیز برای…
-
رحیم خاکی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز
چشم انداز یکساله میراثفرهنگی البرز به مناسبت هفته دولت
در یک سال اخیر در حوزه سرمایه گذاری گردشگری بیش از ۹۰ موافقت اصولی با پیشبینی حجم سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی دو هزار نفر، برای طرحهای سرمایهگذارای ارائه شده است.