وي ادامه داد: از ابتداي سال 86 و بر اثر تجمع گردشگران و طبيعتگردان در اين منطقه به منظور از نزديک ديدن روند تخمگذاري لاکپشتهاي پوزه عقابي پروژه ديگري با هدف ساماندهي طبيعتگردان منطقه، افزايش اثرات مثبت حضور گردشگران و کاهش اثرات منفي اين امر شکل گرفت.
مديرعامل موسسه آواي طبيعت پايدار با بيان اينکه يک سال بعد، پروژه احياي صنايعدستي اين منطقه نيز بر اساس توانمندي بانوان روستاي شيبدراز شکل گرفت، افزود: از سال 86 مسئوليت پروژه طبيعتگردي روستاي شيبدراز و حفاظت از لاکپشت پوزه عقابي به ما واگذار شد.
مدير پروژه حفاظت از گونه در معرض خطر لاکپشت پوزه عقابي ادامه داد: لاکپشت پوزه عقابي يکي از پنج نوع لاکپشت دريايي است که در خليج فارس و درياي عمان حضور دارد و با توجه به اينکه در رده در معرض خطر قرار دارند نياز به حفاظت آنها ديده ميشود.
وي تصريح کرد: بيشترين تجمع و تخمگذاري اين نوع لاکپشتها در سواحل روستاي شيبدراز از اوايل اسفندماه تا اواخر ارديبهشتماه انجام ميشود و در فاصه زماني دو تا دو ماه و نيم بعد نوزادان لاکپشت از تخم خارج ميشوند.
آذري با بيان اينکه فصل اوج تخمگذاري لاکپشتها فروردينماه است، بيان داشت: نوروز امسال نيز سومين سالي بود کار حفاظت از تخمهاي لاکپشتهاي پوزه عقابي انجام شد و در اين راستا گردشگران بسياري به روستاي شيبدراز سفر کرده بودند.
وي افزود: امسال نيز تيم حفاظتي محيط زيست متشکل از شش نفر عمليات نظارت و گشتزني بر ساحل شيبدراز و سواحل پيرامون آن را بر عهده داشتند تا به محض مشاهده تخمگذاري لاکپشت پوزه عقابي اقدامات حفاظتي لازم را انجام دهند.
به گفته آذري، تيم طبيعتگردي نيز امسال با 24 نيرو وظيفه ساماندهي گردشگران منطقه را بر عهده داشت و برپايي نمايشگاه عکس و پخش فيلم مستند تخمگذاري لاکپشتها در چهار نوبت بخشي از برنامههاي تدارک ديده شده براي گردشگران بود.
مدير پروژه حفاظت از گونه در معرض خطر لاکپشت پوزه عقابي تصريح کرد: تا پايان روز 13 فروردين ماه حدود 45 لاکپشت مادر در سواحل شيبدراز تخمگذاري کردند و تا پايان ارديبهشتماه 150 تا 200 لاکپشت در سواحل اين روستا تخمگذاري خواهند کرد.
آذري تعداد تقريبي تخمهاي هر لاکپشت مادر را به طور ميانگين 80 تا 90 تخم برشمرد و افزود: تا پايان ارديبهشت ماه حدود 15 هزار تخم چال خواهد شد که از اين تعداد 60 تا 65 درصد تخمها تبديل به نوزاد لاکپشت ميشوند.
/115
انتهای پیام/