محمدرضا جلدی ˈمسئول میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گرشگری قصر شیرین اظهار داشت: قصر شیرین یکی از مناطق استان است که دارای پیشینه و قدمت چند هزار ساله است ودر این شهرستان 97 اثر تاریخی و فرهنگی وجود دارد که از این تعداد تاکنون 30 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، وی مهمترین آثار ثبت شده این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور را عمارت خسرو، چهارقاپی، کاروانسرای شاه عباسی، بان قلعه، نهرشاهگدار و کانال ساسانی معرفی کرد
به گفته وی، موزه مردم شناسی نیز در فضای داخلی کاروانسرای شاه عباسی ایجاد شده که دارای 19 غرفه شامل پوشاک محلی، ابزار آلات کشاورزی و دامپروری قدیمی، نحوه زندگی روستایی، مطبخ خانه، آهنگری، حصیربافی، سیه چادر و غرفه برداشت خرما و حمل و نقل قدیمی است.جلدی با اشاره به فرا رسیدن هفته میراث فرهنگی اظهار داشت: امروز توجه به میراث فرهنگی و اماکن تاریخی بعنوان یک صنعت بزرگ جذب درآمد در حوزه گردشگری محسوب می شود. و در این حوزه نقش بسزایی دارد
وی گفت: کشورهایی همچون یونان، ترکیه، ایتالیا و کشورهای تاریخی و باستانی در سال های متوالی با سرمایه گذاری مناسب و کلان، گردشگران زیادی را به اماکن تاریخی خود جذب و از این راه، درآمدهای زیادی کسب کرده است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قصرشیرین افزود: هزینه کردن برای تاریخ و فرهنگ در واقع سرمایه گذاری است ولی باید نگاه های غیر کارشناسانه و منفعت های شخصی در این حوزه برداشته شود تا به رشد بالایی در این عرصه برسیم
وی با بیان اینکه دین اسلام بر حفاظت از میراث گذشتگان تاکید کرده است، گفت: در نظام اسلامی رهبر معظم انقلاب دارای بصیرت و بینش علمی سیاسی و فرهنگی بالایی هستند که در خصوص حفظ و صیانت از آثار تاریخی، فرهنگی و مذهبی تاکید بسیار کرده اند.
جلدی یادآور شد: حفظ و حراست از تاریخ فرهنگی و مذهبی کشور وظیفه همگانی است ولی نیاز به تلاش مضاعف دارد بنابراین اقشار مختلف جامعه باید در این خصوص با میراث فرهنگی همکاری بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: مردم با توجه به علاقه مندی خاصی که به هویت فرهنگی و تاریخی خود دارند با بازدید از آثار تاریخی با فرهنگ، آداب و رسوم سنت های بزرگ گذشتگان خود بیشتر آشنا می شوند.
انتهای پیام/