اجازه نمی دهیم هویت تاریخی فرهنگی کشور به بهانه اجرای یک طرح عمرانی صدمه ببیند

سیامک سرلک با بیان اینکه مطالعات وپژوهش های باستان شناسی سد راه اجرای پروژه های عمرانی نیست تصریح کرد : هیچ گاه اجازه نخواهیم داد که هویت تاریخی فرهنگی کشور به بهانه اجرای یک طرح عمرانی صدمه ببیند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، این  باستان شناس پیشکسوت در آستانه برگزاری همایش \"میراث فرهنگی و توسعه پایدار \"گفت: متأسفانه در 10سال گذشته نحوه تعامل با مجریان طرح های عمرانی به شکلی بوده که آنها گمان می کردند با وجود ضوابط قانونی و مصوبات ،میراث فرهنگی پیشاپیش مجوز ساخت و اجرای طرح های مورد نظر را صادر خواهد کرد .
سرلک تأکید کرد :براساس مصوبات قانونی، انجام مطالعات میراث فرهنگی حتما باید در مرحله امکان سنجی یا به تعبیر باستان شناسان فاز صفر مطالعاتی انجام گیرد .
وی افزود: اما شواهد و سوابق گذشته نشان می دهد که عموما میراث فرهنگی یا اصلا از اجرای طرح خبردار نشده و یا در مرحله اجرا و ساخت مطلع شده  و یکسری فعالیت هایی را انجام داده که مسلما بدون نتیجه هم بوده است . 
به گفته این باستان شناس، هیچ وقت به نحوی که جامعه باستان شناسان انتظار دارند میان سازمان  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  و مجریان پروژه های عمرانی تعامل لازم وجود نداشته است. 
سرلک اظهار داشت :جامعه باستان شناسی خوشحال می شود که کشور با توسعه اقتصادی بیشتری روبرو شود اما ما تأکید داریم که صنعت بدون تقویت بناهای فرهنگی و بدون ایجاد توسعه فرهنگی راه به جایی نخواهد برد .
او در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه (richt.ir) ،میراث فرهنگی را هویت تاریخی و ملی این سرزمین دانست که  حفاظت و صیانت از آن  وظیفه همه ارگان هااست. 
سرلک با بیان اینکه کاملا به نیاز کشور و اجرای طرح های عمرانی واقف هستیم تصریح کرد :ولی هیچ گاه اجازه نمی دهیم که هویت تاریخی فرهنگی مملکت به بهانه اجرای یک طرح عمرانی صدمه ببیند .
او بهترین راه حل این مشکل را ایجاد تعامل بین بخش عمرانی و میراث فرهنگی دانست و افزود : اگر بتوانیم بر مبنای ضوابط و قوانین درست عمل کنیم متوجه می شویم فعالیت های باستان شناسی سد راه اجرای پروژه های عمرانی نیست وبرعکس میراث فرهنگی و به خصوص مطالعات وپژوهش های باستان شناسی زمینه ساز توسعه اقتصادی کشور است .
همایش میراث فرهنگی و توسعه پایدار برای بررسی راهکارهای توسعه و تعامل بین متولیان میراث فرهنگی و توسعه پایدار به ویژه آمایش سرزمین 28 و 29 بهمن ماه سال جاری توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار می شود.
محورهای این همایش، میراث فرهنگی توسعه پایدار و مدیریت آب، میراث فرهنگی توسعه پایدار و گردشگری ،میراث فرهنگی توسعه پایدار و آمایش زمین،میراث فرهنگی توسعه پایدار صلح و وفاق ملی و میراث فرهنگی توسعه پایدار و هویت است.
گفتنی است که بر اساس بند ج ماده ۱۱۴ قانون برنامه ۵ ساله چهارم کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات دولتی موظفند قبل از اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و در مرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی «میراث فرهنگی» در آن خصوص اقدام کنند و در طراحی و مکان‌یابی پروژه‌های یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394110412