7 درخت کهنسال خراسان جنوبی در فهرست میراث طبیعی  به ثبت رسید

7 درخت کهنسال چنار، سرو و گز با قدمت 170 تا 1500 سال واقع در شهرهای قاین، طبس و درمیان استان خراسان جنوبی در فهرست میراث طبیعی ملی به ثبت رسید. با ثبت این درختان آمار آثار ثبت شده طبیعی به 319 اثر رسید. 

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مدیرکل  دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي با اعلام این خبر گفت: این آثار شامل دو درخت چنارکهنسال با قدمت 300 تا 550 سال و درختان سرو کهنسال با قدمت 1000 تا 1500 سال در شهرستان قائن،  2 سرو با قدمت 650 تا 1500 سال ، یک درخت زیتون با 700 سال سن ویک گز 170 ساله از شهرستان طبس و یک چنار با قدمت 400 تا 450 سال از شهرستان درمیان  است. 
 فرهاد نظری افزود: این درختان ضمن رعایت حقوق مالکانه تخت حفاظت، نظارت، حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر در اصالت آن شود ممنوع است. 
به گفته وی تعیین عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی آثار طبیعی به ثبت رسیده نیز بر عهده این سازمان است.    
 میراث طبیعی ملی ایران توسط سازمان میراث فرهنگی ایران شناسایی، معرفی و ثبت می‌شود و شامل محدوده‌های جغرافیایی طبیعی و مناطق خاصی از کشور است که به علت کیفیت ویژۀ فیزیکی و زیست‌شناسی، مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی – تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌های آنها تعیین و تحت حفاظت و بهره‌برداری پایدار قرار می‌گیرد. همچنین بقایای زمین‌شناسی و محوطه‌های برآمده از آن و آنچه از تبادل انسان با طبیعت به وجود آمده، مناطق جغرافیایی حفاظت‌شده، آثار زیستی و جانوری و ... را نیز شامل می‌شود. 
کوه دماوند اولین میراث طبیعی و باداب سورت دومین میراث طبیعی ملی ثبت شده ایران است. ثبت میراث طبیعی ایران در راستای اجرای تبصره ماده ۲ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی مصوب ۲۳ دی ماه سال ۱۳۸۲ و آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب هیأت وزیران بوده که در ۲۵ دی ۱۳۸۶ تدوین شد.
 تا کنون هیچ مورد از میراث طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی به ثبت نرسیده است. در صورت ثبت بیابان لوت در نشست ماه جاری کمیته میراث جهانی این اثر نخستین میراث طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی خواهد بود./م

انتهای پیام/

کد خبر 1395040613