معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری: تدوین سند توسعه سه ساله استان ها در حوزه های سه گانه سازمان میراث فرهنگی مراحل پایانی کار خود را می گذراند و به زودی با هماهنگی استانداری ها اجرایی می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، «اسدالله درویش امیری» معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی کشور در سفر کاری خود به استان کرمانشاه با استاندار دیدار کرد.
وی در این نشست ضمن تبریک هفته دولت، اظهار داشت: در سه دهه گذشته تفکری در سازمان وجود داشته است که در حفظ، احیاء و مرمت و بهره برداری از آثار تاریخی کمتر به بخش خصوصی اجازه ورود می دادند.
وی افزود: خوشبختانه در دولت جدید رویکردی شکل گرفته است که با حفظ هویت اثر شرایط تغییر کاربری برخی اماکن میراثی با تغییر کاربری برای بهره برداری توسط بخش خصوصی فراهم شود.
درویش امیری با بیان اینکه در تغییر کاربری بافت تاریخی اثر حفظ می شود، تاکید کرد: هرچند که عده ای با این مسئله مخالفند، اما واقعیت این است که ما برای حفظ و نگه داری این آثار چاره ای به جز این کار نداریم.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: مجموعه میراث فرهنگی این آمادگی را دارد که مجموعه های تاریخی خود را با کارکرد خدماتی، آموزشی و یا نمایشگاهی به صورت اجاره 20 ساله در اختیار سرمایه گذاران بخش خصوصی قرار دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به امکان دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های نیمه تمام استان در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و گفت: تا کنون 77 میلیارد تومان تسهیلات از محل این صندوق برای طرح های نیمه تمام استان کرمانشاه لحاظ شده است و استان می تواند تا سقف 200 میلیارد تومان از تسهیلات این صندوق برای طرح های با بیش از 30 درصد پیشرفت فیزیکی در صنعت گردشگری بهره مند شود.
درویش امیری در بخشی دیگری از سخنان خود به مسئله جهانی شدن تاق بستان و اهمیت آن برای توسعه گردشگری استان اشاره کرد و گفت: ایران هر سال یک سهمیه برای ثبت جهانی دارد که امسال شهر سوخته زابل به ثبت جهانی رسید.
وی افزود: مجموعه تاریخی تاق بستان نیز با توجه حساسیت یونسکو این ظرفیت و قابلیت را دارد که به ثبت جهانی برسد و اگر مشکلات حریم این مجموعه تاریخی کرمانشاه حل شود جزو اولویت های سازمان برای ثبت جهانی شدن است.
وی در ادامه به تدوین سند توسعه سه ساله استان ها در حوزه های سه گانه سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: این سند مراحل پایانی کار خود را می گذراند و به زودی بعنوان تفاهم نامه استانی میان سازمان و استانداری ها به امضاء می رسد.
درویش امیری در خاتمه به مشکلات بی کاری در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با سرمایه گذاری در حوزه گردشگری می توان به اشتغال زود بازده و کم هزینه در کوتاه ترین زمان دست یافت.
توسعه گردشگری و صنایع دستی اولویت کاری استان است
ابراهیم رضایی بابادی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست، اظهارداشت: با توجه به مشکلات بیکاری در استان سرمایه گذاری در حوزه گردشگری با توجه به کم هزینه بودن، زود بازده بودن و ایجاد اشتغال سریع و پایدار از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه صنعت گردشگری جزو اولویت های کاری مدیریت ارشد استان است، ادامه داد: استان کرمانشاه با پیشینه تاریخی طولانی و فرهنگ غنی ظرفیت گسترده ای برای جذب گردشگر و توسعه صنایع دستی دارد که نیازمند توجه و تلاش بیشتر است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه میراث فرهنگی استان در حوزه ثبت آثار بسیار خوب عمل کرده است، افزود: اسرار ما بر این است که در حوزه میراث فرهنگی این آثار به عنوان گنجینه های تاریخی و فرهنگی استان حفظ و نگهداری شوند.
رضایی بابادی در ادامه به باز سازی و تغییر کاربری برخی آثار ارزشمند استان اشاره کرد و گفت: مجموعه میراث فرهنگی کشور شرایطی را فراهم کند که با بازسازی و تغییر کاربری برخی مجموعه های ارزشمند تاریخی با حفظ هویت تاریخی این اماکن برای درآمد زایی در اختیار بخش خصوصی قرار گیرند.
وی وجود زیرساخت هایی همچون فرودگاه بین المللی کرمانشاه و امکان صدور ویزای 15 روزه و همچنین امکان تردد از مرزهای زمینی استان به کشور عراق را جزو شاخصه های استان برای جذب گردشگر بر شمرد.
وی در خاتمه تاکید کرد: مدیریت ارشد استان از همه توان و ظرفیت های خود برای توسعه گردشگری و صنایع دستی در استان استفاده می کند و آماده هرگونه کمک به مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
حوزه صنایع دستی استان قابلیت ایجاد سالانه 10 هزار شغل را دارد
«علی فعله گری» مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز که در این نشست حضور داشت: گفت: در صورت تامین هفت میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات می توان در حوزه صنایع دستی در طول سال 10 هزار شغل ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه مجموعه میرث فرهنگی طرح های خود را برای دریافت تسهیلات و تامین اعتبار به بانک ها معرفی کرده است گفت: در سال گذشته این اداره کل توانست با مبلغ 16 میلیارد ریال بیست و سه درصد از یارانه پرداختی به تأسیسات گردشگری کل کشور را به خود اختصاص دهد.
فعله گری با اشاره به ساماندهی مجموعه تکیه معاون الملک شهر کرمانشاه، گفت: مرمت بافت تاریخی این مجموعه 270 هکتاری یکی از برنامه های ویژه اداره کل در راستای احیاء بافت تاریخی شهر کرمانشاه است که البته نیازمند کمک های فنی و اعتباری استانداری کرمانشاه است.
وی همچنین از در نظر گرفتن 2 میلیارد تومان اعتبار از سوی استانداری کرمانشاه برای ساماندهی مجوعه تاریخی تاق بستان در سال جاری خبر داد.
گفتنی است، معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سفر یک روزه خود به استان کرمانشاه ضمن افتتاح دو مجموعه رفاهی اقامتی در نشست کاری با مدیران سازمان در استان شرکت کرد.
انتهای پیام/