ثبت نان شیرینی سنتی (نان پادرازی)گرگان در فهرست آثار ملی کشور

نان شیرینی سنتی (نون عیدی)گرگان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان امروزه بسیاری از زنان گرگانی در آستانه سال نو اقدام به پخت شیرینی های سنتی از جمله پادرازی خشک بصورت گروهی و با همکاری فامیل مخصوصا همسایه ها می کنند.

شیرینی های مخصوص عید در میان گرگانی ها به چند گروه حلواها ، شیرینی ها ، شکلاتها و ... تقسیم می شوند و از جمله این شیرینی ها شامل حلوا اُماج ، نون عیدی (شامل : نان خرمایی ، نان زنجفیلی(زنجبیلی) ، سرغبیلی ، نان پادرازی خشک )و نان پادرازی روغنی، قطاب، آب نبات شیری، پشت زیک و .. می باشد که از دیرباز به صورت کاملا سنتی تهیه می شده است.
 این نوع شیرینی ها در مراسمات، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین نان پادرازی خشک در مراسمات عزاداری یا مراسمات مذهبی در کنار حلوا و خرما ، نان پادرازی روغنی در مراسمات در کنار کاچی نیز جهت پذیرایی از مهمانان استفاده می شود.
مهندس ابراهیم کریمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در این خصوص گفت : نان پادرازی با عنوان میراث فرهنگی ناملموس ( میراث معنوی ) به شماره  1161 در آخرین جلسه شورای ثبت میراث فرهنگی کشور در سال 1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

انتهای پیام/

کد خبر 1395042931