بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، روزبه سلمان مدیر پردیس ایرانی سلمان 29 مهرماه 1400، مهمترین محورها و اهداف این جشنواره را بهرهبرداری از ظرفیت صنعت غذای محلی استان خوزستان در جذب گردشگر، معرفی غذاهای بومیمحلی کهن شهر شوشتر، تقدیر از فعالان صنعت عذایی در ثبتملی "ارده"، "کلوچه" و "قُلقُل" شوشتر و نیز داوری غذاهای محلی طبخشده بانوان عنوان کرد و افزود: «ارزشهای غدایی سالم، معرفی هویت و شناساندن فرهنگ کهن سفره محلی شوشتر به نسل آینده بسیار پراهمیت است.»
همچنین سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان نیز در این جشنواره ضمن تقدیر از بانیان برگزاری رویداد غذاهای محلی اظهار کرد: «چنین رویدادهایی قطعاً میتواند نشاط را به جامعه امروز ما بازگرداند؛ چراکه بعد از گذراندن پیکهای بد کرونایی، بسیاری از خانوادهها و مردم احساس نیاز میکنند که در چنین محافلی همچون گذشته حضور داشته باشند.»
او در ادامه با بیان اینکه یکی از موضوعات تأثیرگذار در حوزه کاری ما که میتواند توسعه پایدار گردشگری را به ارمغان بیاورد، موضوع جذاب گردشگری غذا است، افزود: «این نوع گردشگری در تمام دنیا علاقهمندان فراوانی دارد و برنامهریزیهای وسیعی نیز در حوزه آن انجام شده است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان گفت: «براساس آمار و اطلاعات کارشناسان این حوزه، حدود یکسوم هزینههای هر سفر را تأمین غذا به خود اختصاص میدهد و نمونههای موفقی نیز وجود دارند که نشان میدهند برنامهریزی در موضوع گردشگری غذا باعث رونق یک منطقه، محله، شهر و حتی یک کشور شده است.»
او با اشاره به استان گلستان به عنوان نمونهای موفق در زمینه گردشگری غذا در سطح کشور افزود: «در اهواز هم قبلاً شاید کمتر کسی به "فلافل" توجه میکرد اما اکنون مهمانان، گردشگران و حتی مسئولان ردهبالای کشوری نیز زمانی که به اهواز سفر میکنند خواستار حضور در بازار فلافلفروشهای اهواز و میل کردن فلافلهای آن هستند؛ بنابراین چنین جذابیتهایی قطعاً منجر به توسعه گردشگری خواهد شد.»
موسوی خاطرنشان کرد: «در حوزه کاری ثبتملی میراث معنوی یا ناملموس نیز خوشبختانه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی طی سالهای گذشته موضوع ثبت پُخت غذاهای مختلف را آغاز کرده و ما توانستیم در شوشتر، دزفول و چند شهر دیگر استان، موارد متعددی از غذاهای محلی از جمله پخت غذاها، نانها و شیرینیجات را به ثبتملی برسانیم.»
او با تقدیر از همه تلاشگرانی که برای حفظ آثار معنوی و تأثیرگذار برای آیندگان فعالیت میکنند، عنوان کرد: «از همه کسانی که میتوانند در این زمینه کمک کنند و غذاهایی که ممکن است به مرور زمان منسوخ شده باشند را دوباره احیا کنند دعوت میکنیم که در این موضوع ما را یاری کنند و ما نیز تمام و کمال آمادگی داریم که به وظایف اداری خود در این زمینه عمل کنیم.»
جشنواره غذاهای محلی خوزستان با نظارت و محدودیت فردی از سوی دانشگاه علومپزشکی و رعایت همه شیوهنامههای بهداشتی در محل پردیس ایرانی سلمان اجرا شد.
انتهای پیام/