گلستان در مسیر دیپلماسی فرهنگی/ افق‌های تازه برای گردشگری فرا مرزی

رویداد بین‌المللی معرفی توانمندی‌های ترکمنستان در گرگان، فرصتی نوین برای به تصویر کشیدن ظرفیت‌های گردشگری، فرهنگی و اقتصادی استان گلستان فراهم کرد؛ استانی که باوجود موهبت‌های طبیعی و تاریخی، همچنان تشنه معرفی گسترده‌تر در سطح ملی و منطقه‌ای است.

به گزارش میراث‌آریا، درحالی‌که استان گلستان با اقلیم متنوع، پیشینه‌ای کهن و هم‌زیستی اقوام گوناگون، از دیرباز در شمار گنجینه‌های طبیعی و فرهنگی ایران جای داشته، اما سهم آن از بازار گردشگری کشور و منطقه همچنان کمتر از ظرفیت‌های بالقوه‌اش است. این معادله اما شاید با برگزاری رویدادهایی نظیر نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان، در آستانه تغییر باشد.

نمایشگاهی که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی گرگان برپا شد، فراتر از یک ویترین اقتصادی ساده، به کارزاری برای تبادل فرهنگی، معرفی جاذبه‌های ناشناخته و ایجاد ارتباطی تازه میان استان گلستان و بازارهای آسیای میانه تبدیل شد. حضور پررنگ هیئت‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری از ترکمنستان و ایران، این رویداد را به محفلی برای شناخت متقابل و توسعه همکاری‌ها بدل کرد.

گلستان با مرزهای گسترده خشکی و آبی با ترکمنستان، از موقعیتی کم‌نظیر برای نقش‌آفرینی در دیپلماسی گردشگری برخوردار است. دسترسی آسان از طریق فرودگاه، راه‌آهن سراسری و شبکه جاده‌ای، برگ برنده‌ای است که می‌تواند مسیر ورود گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه را هموارتر کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان تأکید کرد: برگزاری رویدادها و نمایشگاه‌های مشترک با کشورهای همسایه، اگر باهدف و برنامه‌ریزی دقیق انجام شود، می‌تواند تأثیرات عمیقی بر توسعه گردشگری داشته باشد.

فریدون فعالی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان در گرگان به ایرنا گفت: نمایشگاه‌های مشترک، به‌ویژه با کشورهای همسایه، فرصت بی‌نظیری برای تقویت مراودات فرهنگی و اقتصادی فراهم می‌کنند و اگر در کنار این رویدادها، فعالیت‌های گردشگری نیز پررنگ شود، می‌توانیم ظرفیت‌های استان را به بهترین شکل معرفی کنیم.

او با اشاره به ظرفیت‌های گلستان در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری، خواستار ایجاد پاویون‌های تخصصی در نمایشگاه‌ها شد تا این سه حوزه به‌صورت متمرکز معرفی شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان گفت: در کشورهای پیرامونی دریای خزر، می‌توانیم با تکیه‌بر ظرفیت گردشگری سلامت، خدمات خود را ارائه دهیم.

او افزود: ۹ دفتر خدمات مسافرتی در گلستان به‌صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند و آماده ارائه خدمات باکیفیت و هزینه مناسب هستند.

فعالی همچنین به جاذبه‌های ورزشی استان اشاره کرد و افزود: گنبدکاووس، پایتخت سوارکاری ایران، با سه پیست سوارکاری در گنبد، آق‌قلا و بندر، ظرفیت بی‌نظیری برای گردشگری ورزشی دارد که تاکنون کمتر موردتوجه قرار گرفته است.

گردشگری، زنجیره‌ای فرابخشی برای سود همگانی

او تأکید کرد: گردشگری یک حوزه فرابخشی است و موفقیت آن به همکاری همه سازمان‌ها وابسته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان بیان کرد: از زیرساخت‌های هتلی و ترانسفر گرفته تا خطوط هوایی و خدمات درمانی، همه باید مانند حلقه‌های یک زنجیره کنار هم قرار گیرند و اگر یکی از این حلقه‌ها مفقود باشد، زنجیره کامل نمی‌شود.

او افزود: در گردشگری سلامت، متولیان بخش درمان و در گردشگری ورزشی، اداره‌کل ورزش و جوانان باید نقش فعالی ایفا کنند و در کنار آن، دفاتر خدمات مسافرتی نیز باید تورهای جذاب طراحی کنند تا این زنجیره به سود همه ذی‌نفعان منجر شود.

فعالی از پروژه‌های در دست اقدام مانند ساماندهی موزه‌ها، ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان و جزیره آشوراده خبر داد و افزود: برج گنبد قابوس، به‌عنوان میراث جهانی یونسکو، متعلق به کل بشریت است و وظیفه ما این است که با برگزاری رویدادها و تورهای گردشگری، از این ظرفیت برای جذب گردشگر و معرفی فرهنگ گلستان بهره ببریم.

او با تأکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های نمایشگاهی، تصریح کرد: حتی اگر محصولی از بازار نمایشگاه عایدمان نشود، می‌توانیم سفیران فرهنگی خود باشیم و ظرفیت‌های گلستان را معرفی کنیم چون گردشگری سلامت با هزینه کمتر و خدمات بهتر، می‌تواند گلستان را به مقصدی برجسته در ایران تبدیل کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان بیان کرد: به دنبال فرصت‌هایی هستیم که متناسب با توان موجود، گلستان را به‌عنوان مقصدی منحصربه‌فرد معرفی کنیم.

برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد و این فرصت می‌تواند نه‌تنها سکویی برای عرضه کالا، بلکه پلی برای تبادل فرهنگی و توسعه گردشگری در شمال ایران باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404021801117
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha