با ويران شدن اين قلعه يا کاخ نه تنها اين اثر تاريخي از بين رفت بلکه محدوده مذکور نيز به منطقهاي براي گردشگران و تفريح شهروندان تبديل نشد.
بر اساس اين گزارش محوطهاي که برخي رسانهها بر اساس پرس و جو از اشخاص غير کارشناس به عنوان \"قلعه بهرام گور\" از آن ياد کرده است طبق نظر کارشناسان ميراث فرهنگي فارس، يک تپه يا تل تاريخي بسيار وسيع و مربوط به دوره ساسانيان است که در مرکز شهر خرامه واقع شده و هيچ يک از کارشناسان نظري مبني بر وجود کاخ يا قلعه تاريخي بر فراز اين تپه وسيع ارائه نکردهاند.
اطراف حريم و عرصه اين تپه تاريخي نيز توسط ميراث فرهنگي استان به ثبت رسيده است. از سوي ديگر بناهاي مسکوني و تجاري اين تپه را فراگرفته بودند و در سالهاي اخير نيز که شهرداري با خريد و تخريب اين بناها قصد اجراي عملياتي براي ساخت مجموعه تفريحي در اين محوطه داشت سازمان ميراث فرهنگي از اين اقدام جلوگيري کرد.
همچنين در بخش ديگري از اخبار منتشره در اين موضوع به وضعيت نابسامان \"چهارطاقي گبران\" اشاره شده بود.
در اين باره ذکر اين نکته ضروري است که سازمان ميراث فرهنگي در سالهاي گذشته اين چهار طاقي دوره اسلامي را مورد بررسي و شناسايي باستانشناسي قرار داده و پس از تکميل پرونده براي ثبت در فهرست آثار ملي معرفي کرد ولي قابليت ثبت اثر تاييد نشد.
براين اساس سازمان ميراث فرهنگي استان فارس دوباره اين پرونده را بازنگري و به مرکز ارسال کرد. بديهي است در حال حاضر نيز تا قبل از ثبت اثر، انجام اقدام مرمتي امکان پذير نيست.با اين وجود سازمان در راستاي حفظ و نگهداري اثر تلاش کرده و اجازه ساخت و ساز در حريم چهار طاقي را نداده است.
همچنين سازمان ميراث فرهنگي در راستاي حفاظت از آثار تاريخي شهر خرامه در سال جاري نسبت به تکميل پرونده مطالعاتي آثار ملي استان اقدام کرده است.
خاطرنشان ميشود حدود 30 پرونده آثار پيشنهادي شهرستان شيراز براي ثبت در فهرست آثار ملي ايران، بخش عمده اين پروندهها متعلق به آثار تاريخي شهر خرامه است که پس از ثبت، مقدمات مرمت آثار اين شهر نيز فراهم ميشود./118
انتهای پیام/