برگزاري جشنواره‌ي ملي شيخ بهايي به‌صورت دو سالانه در هفته‌ي ميراث فرهنگي

مسعود علويان‌صدر جشنواره‌ي ملي شيخ بهايي را تجلي احترام ملت و دولت ايران به هنرمنداني دانست که بي‌ادعا، سال‌ها در راستاي شکوفايي‌، حفاظت‌ و احياي ميراث فرهنگي،‌ صنايع دستي و گردشگري تلاش کرده و کوشيده‌اند تا با بسترسازي، نوآوري‌، خلاقيت و کسب مهارت‌هاي علمي، پژوهشي و اجرايي، فرصت بي‌بديلي را در فرآيند توسعه‌ي فرهنگي جامعه فراهم کنند.
دبير جشنواره‌ي شيخ بهايي اظهار کرد: دولت جمهوري اسلامي ايران به‌منظور پاسداشت و ارج نهادن و اشاعه‌ي فعاليت‌هاي فاخر فرهنگي در عرصه‌ي ميراث فرهنگي‌، صنايع دستي و گردشگري، 15 ارديبهشت‌ماه امسال آيين‌نامه‌ي برگزاري جشنواره‌ي ملي شيخ بهايي را مصوب کرد و بر اين اساس، قرار شد به‌صورت دوسالانه در هفته‌ي ميراث فرهنگي اين رويداد مهم فرهنگي با جلب حمايت سازمان‌ها و نهادهاي ملي و بين‌المللي برگزار شود.
معاون ميراث فرهنگي کشور ارج نهادن به تلاش‌هاي پژوهشگران و مبتکران و ايجاد بستر مناسب براي همکاري علمي‌ و تعامل و گفت‌وگو ميان انديشمندان داخلي و خارجي و تجليل از برگزيدگان جشنواره‌، گسترش فرهنگ ملي و احياي سنت‌هاي ارزشمند اجتماعي‌، کشف و اشاعه‌ي فرهنگ غني اسلامي و ايراني و پيرايش جامعه از فرهنگ‌هاي بيگانه را از جمله اهداف برگزاري اين جشنواره دانست.
او درباره‌ي ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره نيز گفت: در اين جشنواره، تشويق در راستاي ارائه‌ي طرح و نوآوري در راستاي احياي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به‌گونه‌اي که بهره‌برداري از آن موثر باشد‌، بسترسازي براي معرفي شيوه‌ها و روش‌هاي جديد انتقال مطالعات کاربردي حفظ و احياي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري‌، شناسايي و جذب و پرورش استعدادها در زمينه‌هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و صنعت گردشگري و همچنين حمايت مادي و معنوي از برگزيدگان اين جشنواره از ديگر اهداف برگزاري آن است.
معاون ميراث فرهنگي کشور ادامه داد: در راستاي تحقق اين اهداف، شوراي سياست‌گذاري که بالاترين رکن نظارت و تصميم‌گيري در برنامه‌ريزي‌هاي کلان جشنواره است شامل شخصيت‌هاي علمي‌، فرهنگي‌ و اجرايي در سه حوزه‌ي تخصصي اين سازمان با برگزاري جلساتي نسبت به برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري درباره‌ي نحوه‌ي برگزاري نخستين جشنواره‌ي ملي شيخ بهايي تصميم‌هايي را تأييد کرد.
وي با اشاره به تشکيل دبيرخانه‌ي اين جشنواره و اطلاع‌رساني در سطح ملي و ارائه‌ي مستندات و مدارک لازم براي انتخاب نخبگان و طرح‌هاي برتر آن‌ها، اظهار کرد: بر اين اساس، 304 پيشنهاد از حوزه‌هاي تخصصي سراسر کشور که شامل 87 پرونده در حوزه‌ي ميراث فرهنگي‌، 85 پرونده در حوزه‌ي صنايع دستي و 132 پرونده در حوزه‌ي گردشگري بود، به دبيرخانه رسيد و دبيرخانه‌ي اين جشنواره با تشکيل هيأت‌هاي علمي جداگانه در اين سه حوزه با مسووليت معاونت‌هاي تخصصي، پيشنهادهاي رسيده را بررسي کرد و سرانجام سه نفر از هر حوزه انتخاب شدند.
او ادامه داد: گزارش هيأت‌هاي علمي به شوراي سياست‌گذاري ارائه شد و شورا با توجه به محدود بودن فرصت براي اطلاع‌رساني و حضور همه‌ي تلاش‌گران اين عرصه، سال نخست برگزاري اين جشنواره را صرفا به تجليل از پيشکسوتان اختصاص داد و قرار شد در سال‌هاي آينده، افراد در حوزه‌هاي گسترده‌تري تجليل شوند. بر اين مبنا، شورا با بررسي نظرات هيأت‌هاي علمي نسبت به انتخاب سه نفر در سه حوزه‌ي تخصصي اقدام و نتيجه را به هيأت دولت اعلام کرد.
علويان‌صدر با اشاره به تأييد نظر شوراي سياست‌گذاري توسط هيأت دولت در مصوبه‌ي 29 ارديبهشت‌ماه امسال، افزود: با اختصاص نشان ملي شيخ بهايي به سه شخصيت برجسته، هدايايي تقديم مي‌شود. همچنين شوراي سياست‌گذاري مصوب کرد، لوح يادبود جشنواره را به يکي از شخصيت‌هاي علمي - فرهنگي تلاشگر در حوزه‌ي ميراث فرهنگي که سال‌هايي از عمر خود را صرف تعالي، رشد و شکوفايي حوزه‌ي ميراث فرهنگي کرده است، اختصاص دهد.

انتهای پیام/

کد خبر 139202314