آغاز عملیات خواناسازی، تثبیت و موزون سازی نقوش و تزئینات مزار قطب الدین حیدر شهرستان تربت حیدریه

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از آغاز فاز جدید عملیات تثبیت و خواناسازی تزئینات دیواره داخلی مزار قطب الدین حیدر شهرستان تربت حیدریه خبر داد.

به گزارش میراث آریا، احسان زهره وندی امروز شنبه ۱۵ آذرماه ۱۴۰۴ با اعلام این خبر افزود : این عملیات مرمتی که با نظارت کارشناسان تخصصی معاونت میراث‌فرهنگی و مشارکت اداره اوقاف شهرستان در حال انجام است، شامل  مطالعه و مستندسازی نقوش، خواسازی، تثبیت و موزون سازی تزئینات و مرمت‌های اضطراری است.
معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد: فضای مقبره قطب الدین حیدر دارای تزئینات نقاشی بسیار منحصربه‌فرد از دوران تیموری و صفویه است که در دوران قبل از انقلاب اسلامی بخش‌هایی از این تزیینات زیر اندودهای گچ قرار گرفته و اکنون در این مرحله از روندکار این نقاشی‌ها خواناسازی و تثبیت خواهد شد.
زهره‌وندی ادامه داد: مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر شامل آرامگاه، چله‌خانه، مسجد جامع قدیم و رباط طبسی است که مجموعه معماری قطب الدین در چندین دوره تاریخی ساخته شده و اصل بنای آرامگاه در دوره ایلخانی و تیموری ساخته شده است.
معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد: تزئینات نقاشی منحصربه‌فرد و شاخص سقف و دیوارهای مزار و در چوبی نفیس ورودی مزار از شاهکارهای هنری و معماری این مجموعه است.
او افزود: به‌دلیل اهمیت این تزئینات از استادکارها و کارشناسان زبده و باتجربه اداره کل استفاده شده که در مرحله اول کار تزئینات و دست نوشته‌های شاخص و منحصربه‌فرد از زیر اندودهای گچ دوران متاخر نمایان شده است .
زهره وندی اظهار کرد: قطب الدین حیدر از عرفا و مفاخر ایران که در قرن ششم و قرن هفتم هجری در منطقه تربت حیدریه می‌زیسته و او را فردی صاحب باطن و اهل کرامت می‌دانستند و به همین دلیل مریدان زیادی داشته و بعد از فوت در گورستان قدیمی تربت دفن شده و کم کم  این شهر به حرمت ایشان به تربت حیدریه معروف شد.
مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر در تاریخ15 دی ماه 1310 به شماره 175 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آغاز عملیات خواناسازی، تثبیت و موزون سازی نقوش و تزئینات مزار قطب الدین حیدر شهرستان تربت حیدریه

انتهای پیام/

کد خبر 1404091500907
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha