لایروبی قنات تاریخی حصارک ورامین آغاز شد

عملیات پاکسازی و لایروبی قنات تاریخی حصارک ورامین به‌دنبال ریزش یکی از میله‌چاه‌ها و انسداد مسیر جریان آب، با هدف احیای این اثر کهن و تداوم کارکرد کشاورزی آن آغاز شد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، محمدرضا تاجیک گفت: به‌دلیل عدم رعایت حریم و ریزش یکی از میله‌چاه‌های قنات تاریخی حصارک شهر ورامین، ورود گل‌ولای به داخل قنات موجب مسدود شدن مسیر و پس‌زدن آب شد و به همین دلیل پاکسازی و لایروبی این قنات تاریخی آغاز شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ورامین افزود: قنات تاریخی حصارک یکی از حدود ۳۰۰ قنات تاریخی دشت ورامین است که بنابر شواهد تاریخی قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال دارد.

او افزود: با توجه به وضعیت موجود، مادرچاه این قنات مشخص نیست، اما ۱۰۵ میله و مظهر آن شناسایی شده است و این قنات تا دو سال قبل با دبی حدود ۲۵ لیتر در ثانیه، معادل پنج سنگ آب، نزدیک به ۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی روستای حصارک ورامین را سیراب و آب مورد نیاز آن را تأمین می‌کرد.

تاجیک بیان کرد: این رشته قنات در عمق ۱۸ تا ۲۰ متری زمین و به طول ۳.۵ کیلومتر قرار دارد و به‌عنوان بخشی از هویت تاریخی و کشاورزی ورامین، روزانه مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد.

محمدرضا تاجیک تصریح کرد: عملیات لایروبی این قنات تاریخی با حمایت و همکاری اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ورامین و با تأمین اعتبار مالی اداره جهاد کشاورزی و آب‌بران قنات آغاز شده و تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404111700784
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha