گردشگري حامي فقرا است

به گزارش ميراث آريا(CHTN) زهرا نادعلي پور ضمن ارائه مقاله خود به همايش تغييرات محيطي، توسعه گردشگري و کاهش فقر تصريح کرد: جامعه فقير به جامعه‌اي اطلاق مي‌شود که در آن افراد، در شرايط دريافتي کمتر از يک دلار در روز بسر مي‌برند، جوامع فقير دسترسي اندکي به امکاناتي نظير آموزش، بهداشت، تغذيه ، رفاه اجتماعي و غيره دارند.

وي افزود: کشورهايي که در آنها سطوح بالايي از فقر به چشم مي‌خورد داراي منابع محدودند. آنها منابعي براي حضور در بازار نفت، اتومبيل‌سازي و ساير صنايع ندارند، اما منابعي براي توسعه گردشگري دارند.

نادعلي پور تصريح کرد: امروزه به گردشگري به مثابه ابزاري کارآمد در جهت شکوفايي اقتصاد جوامع و فائق آمدن بر پديده فقر نگريسته مي‌شود. از طرفي گردشگري در کنار تمام مزايايي که مي‌تواند براي جوامع فقير داشته باشد، ممکن است حاوي آثار و پيامدهاي منفي نيز باشد. گاه گردشگري تنها سبب غني‌تر شدن افراد غني شده و ممکن است فرصت‌هاي شغلي و اقتصادي اندکي براي مردم فقير به همراه داشته باشد.

وي افزود: نشت اقتصادي، وام‌ها و سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي، مشاغل فصلي، تخريب محيط طبيعي و غيره از جمله عواملي هستند که گاه اثرات مثبت گردشگري را تا حدي خنثي مي‌کنند.

وي در مقاله خود به تعريف \"گردشگري حامي فقرا\" و بررسي تاثير گردشگري بر فقر، از منظر آثار مثبت و منفي آن پرداخته و در اين مقاله همچنين پيرامون نقش کسب و کارهاي کوچک و متوسط مقياس، تامين کنندگان، بخش خصوصي و دولتي در توسعه گردشگري حامي فقرا، سخن به ميان آورده است.

در اين مقاله به اقداماتي که بايد در جهت پياده‌سازي خط مشي‌هاي مربوطه انجام گيرد، اشاره شده و نهايتا چارچوبي جهت کنترل و نظارت بر اجراي پروژه‌ها پيشنهاد شده است./105

انتهای پیام/

کد خبر 138707177