نام خداوند در بخشي از استوانه کوروش

مسئول روابط عمومي کتابخانه عمومي حسينيه ارشاد در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: بعد از برگزاري نشستي تخصصي با عنوان\" آشنايي با خطوط، زبان‌ها و کتيبه‌هاي باستاني\"نمايشگاهي باحضور علي فولادزري خالق اين آثار گشايش يافت.

پريسا امير قاسم‌خاني درادامه خاطرنشان کرد:در اين نمايشگاه 17 تابلوي اسامي خداوند از دوره ايران باستان به خط‌ها و زبان‌هاي مانوي، دين دبيره، پارتي و زبان فارسي باستان ، سعدي ، ايلامي ، سرياني ،ميخي ،ميخي اکدي ،ميخي فارسي باستان ،ميخي سومري ،فارسي ميانه ،سکايي و خط يوناني و زبان بلخي نگاشته شده است.

وي با بيان اين‌که تعداد 11تابلو از کتيبه‌هاي ياد شده به همراه تصاوير اسامي خداوند نيز در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شد افزود:اين کتيبه‌ها شامل کتيبه بيستون داريوش به سه زبان، گنج نامه همدان، کتابي به خط دين‌دبيره، کتيبه هايي از زمان ساساني بر روي کي ديوار هخامنشي، ورقي از نخستين کتاب مصور جهان نشاندهنده تصويري از مردان مانوي در حال نوشتن متن‌هاي مانوي،صفحه اي از کتاب بندهش در مورد داستان آفرينش، طرحي از کتيبه داريوش در کانال سوئز و اولين نقشه خليج فارس است.

امير قاسم‌خاني اضافه کرد:در کنار آثار علي فولادزري قديمي ترين ترجمه قرآن کريم به زبان فارسي، بيوگرافي و عکس‌هاي علي فولادزري، استوانه کوروش، کتاب شناسي با موضوع کتاب ايران باستان تهيه شده و اين کتاب شناسي فهرست منابع موجود در کتابخانه نيز به نمايش گذاشته شد.

وي با بيان اين‌که بخشي از متن استوانه کوروش بزرگ که در حفاري‌هاي باستان‌شناس ايراني هرمز رسام در ويرانه هاي بابل در عراق امروزي کشف شده تصريح کرد: امروزه اين اثر در موزه انگلستان نگهداري مي شود و قرار است پس از مدت ها براي نمايش در موزه ايران باستان به تهران بيايد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388052813