وي افزود: معماري آسيابهاي منطقه به دليل موقعيت قرارگيري ، مصالح مورد استفاده و نوع کاربري معمولاً از اصول شناخته شده و کلاسيک معماري به خصوص در طراحي طاقها و قوسها و پوششها تبعيت نميکرده و پلان آن نيز بر اساس شرايط محيطي و شکل زمين طراحي شده است.
عرب با اشاره به عناصر معماري آن که عبارتند از تنوره ، راهرو ، سنگآسياب ، اطاقک آسياب ، انبار گندم ، انبار آرد ، محل استراحت آسيابان و اصطبل، گفت: آب زابر به داخل تنوره هدايت و پس از کمک به چرخه آرد کردن گندم از پايين آسياب وارد مسير اصلي خود شده و در اختيار کشاورزان قرار ميگيرد.
سرپرست نمايندگي ميراث فرهنگي سرايان خاطرنشان کرد: از زمان مرمت اين بنا بازديد از اين بنا و منطقه افزايش چشمگيري داشته است و همگان به قابليت بالاي اين منطقه و آسياب در زمينه گردشگري و جذب گردشگر اذعان دارند که در همين راستا يکي از افراد بومي متقاضي سرمايهگذاري در اين منطقه شده که با هماهنگي اداره کل استان در حال طي مراحل اداري و دريافت مجوزهاي لازم است.
محمد عرب اظهار اميدواري کرد اجراي طرح گردشگري در مسير قنات زابرسرايان که علاوه بر وجود آسياب کاه کوه ، پيست موتورسواري و جنگل بادامشک و همچنين پيست در حال احداث دوچرخه سواري و مناظر زيبا و ارتفاعات ديدني را در خود جاي داده ، بتواند به رونق گردشگري منطقه کمک کند.
آسياب آبي کاه کوه که در ابتداي ارتفاعات شمال شهر سرايان قرار گرفته در سال 88 و با شماره 28722 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
ص/124
انتهای پیام/