جواد قارایی تهیه کننده، کارگردان و مستندساز در گفت و گو با میراث آریا گفت: من ایرانی هستم و ایرانی ترک از زنجان هستم. اما در کل خودم را ایرانی می دانم.
او افزود: با مناطق گردشگری شهرم تا حدودی آشنا هستم چون چند نسل قبل از من به تهران مهاجرت کردند و من در تهران به دنیا آمدم و الان اقوام دورمان در زنجان زندگی می کنند. تعدادی از جاذبه های زنجان را به خوبی می شناسم و اتفاقا قصد داریم در برنامه ایران گرد به جاذبه های گردشگری زنجان بپردازیم.
قارایی ادامه داد: از بین مکان های تاریخی و دیدنی و گردشگری زنجان، بازار قدیم زنجان، گنبد سلطانیه، کوه های آلاداغلار را از نزدیک دیدم و همه این مکان ها برایم جذابیت ویژه ای داشت. دلیل جذابیت های این مکان ها هم برایم شناخت است. وقتی انسان نسبت به موضوعی شناخت پیدا می کند، به آن عشق می ورزد وقتی هم که به موضوعی عشق بورزد از آن محافظت می کند. ما اگر چیزی را دوست داریم یا از آن محافظت می کنیم به خاطر عشق است و اگر من نوعی درباره جاذبه های گردشگری ایرانمان صحبت می کنم به دلیل این است که نسبت به آنها شناخت دارم.
او افزود: زمانی هم که شناخت ایجاد می شود عشق و علاقه در پی آن می آید و فرد دوست دارد این مکان ها را به همه دنیا معرفی کند. اینها در اصل بخش های مهمی از هویت ملی ما است و ما بدون اینها هیچ شناسنامه ای نداریم و همه اینها مثل تاریخ فرهنگ زبان و گویش بخشی از هویت ملی ما و وجود ما است و به آن افتخار می کنم.
قارایی درباره اینکه اگر بخواهید مردم را به شهرتان دعوت کنید به آنها می گویید در چه فصلی و از چه مکانی دیدن کنند؟ گفت: کوه های آلاداغلار و رنگی و همچنین گنبد سلطانیه از بهترین مکانهای دیدنی زنجان هستند و دلیلش هم این است که در طبیعت ایران کمتر دیده می شود کوه های رنگی با این هارمونی رنگ و زیبا وجود داشته باشد. به نظرم کوه ها با رنگ هایشان با هم صحبت می کنند و بسیار چشم نواز است.
او ادامه داد: در بخش هنر معماری و فلسفه معماری و تاریخ و فرهنک گنبد سلطانیه حرف های زیادی برای گفتن دارد و نشان دهنده اوج هنر و اوج حکمت و درایت ایرانیان است مخصوصا در معماری و اینکه پیشینیان ما چقدر معماری را زیبا می دیدند بسیار جای شگفتی دارد و این برایم با ارزش است.
قارایی اظهار کرد: هیچ وقت نمی گویم اول زیرساخت های گردشگری کشور را مهیا کنیم و بعد گردشگری انجام شود بلکه معتقدم باید توامان با هم انجام شود. یعنی گردشگر با خودش آورده های بسیاری برای میزبان دارد و میزبان هم برای مهمان آورده هایی دارد. وجود گردشگرها باعث شده در خیلی مناطق بدون اینکه دولت زیرساخت هایی بوجود آورد، اقامت گاه های بوم گردی زیادی پدید آید. تورهای گردشگری، رستوران ها، وسایل حمل و نقل همه اینها تپسط مردم محلی همان منطقه بوجود آمده است. بنابراین نیازی نیست که اول زیرساخت بوجود آید.
او ادامه داد: اما در کنار این زیرساخت ها باید تبلیغاتی هم انجام شود و برای گردشگری تلاش شود. همچنین دولت باید زیرساخت های گردشگری مثل خطوط هوایی ساخت هتل و کمک به ساخت اقامت گاه های استاندارد و نظارت بر استانداردسازی و مراقبت از استانداردها از طریق دولت خیلی مهم است. در کنارش سایت های گردشگری هست که خانه هایی در طبیعت دارد و صرفا برای جاذبه های طبیعی است. نباید از یاد ببریم که هرکدام از اینها ظرفیتی دارند چون تعدد جمعیت باعث تخریب طبیعت شده و حیوانات از آن محل فرار می کنند و ممکن است با تولید زباله باعث آلودگی محیط زیست و ایجاد آتش سوزی و انتقال میکروب شود و اینها آسیب زننده است.
قارایی گفت: همه اینها معضلاتی است و برای همین اول باید ظرفیت منطقه را بسنجیم و در کنارش طوری که آسیبی به چشم انداز طبیعت و محیط زیست آنجا وارد نشود امکاناتی در اختیار مردم قرار دهیم. برای مثال خارج از محیط گردشگری آنجا سرویس بهداشتی وجود داشته باشد و در ورودی حتما راهنما حضور داشته باشد و درباره مسیرها اطلاع رسانی کنند و اینکه بگویند زباله ای از خودتان بر جای نگذارید و بیش از تعداد ظرفیت آن منطقه وارد آنجا نشوند. همه اینها نکاتی است که باید درباره طبیعت رعایت کنیم که در ایران متاسفانه رعایت نمی شود.
او ادامه داد: جاده ها باید ایمن سازی شود، بسیاری از جاده ها مشکل آسفالت دارند و استاندارد نیستند و باید به این موارد رسیدگی شود تا پایههای صنعت گردشگری مان درست و اصولی بالا رود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/