اهر در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جایگاه ممتاز دارد/ بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری در مسیر ثبت جهانی‌

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در جریان برگزاری جشنواره ورنی و صنایع‌دستی اهر با اشاره به برگزاری مجدد جشنواره ورنی اهر پس از چند دوره وقفه، بر اهمیت این رویداد در معرفی ظرفیت‌های صنایع‌دستی و گردشگری منطقه تأکید کرد و آن را گامی مهم در مسیر تبدیل اهر به مقصد گردشگری دانست.

به گزارش میراث‌آریا، احمد حمزه‌زاده، در آیین افتتاحیه جشنواره ورنی اهر و نمایشگاه صنایع‌دستی اهر ضمن اشاره به جایگاه ورنی به‌عنوان شاخص‌ترین اثر صنایع‌دستی استان گفت: در آذربایجان‌شرقی بیش از ۲۷۰۰ هنرمند در حوزه ورنی‌بافی فعال هستند که از این میان حدود ۶۰۰ هنرمند در اهر به تولید مشغول‌ هستند. تأمین مواد اولیه، تولید و فروش ورنی استان در این شهرستان متمرکز است و به همین دلیل در سال ۱۳۹۹ اهر به‌عنوان شهر ملی ورنی‌بافی کشور به ثبت رسید.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ادامه داد: علاوه بر ورنی، نزدیک به ۱۵۰۰ هنرمند در سایر رشته‌های صنایع‌دستی همچون سفال، چرم، نقاشی روی سفال و حکاکی روی مس در اهر فعالیت دارند. هنر گره‌چینی که در استان در آستانه فراموشی بود نیز به همت هنرمندان احیا شد.

او با تأکید بر اهمیت برندسازی در توسعه گردشگری تصریح کرد: برای ارتقای جایگاه یک شهر سه مؤلفه اصلی نیاز است؛ نخست محصول، سپس برند و در نهایت سفر. اهر با برخورداری از برند ملی ورنی‌بافی، می‌تواند از یک مسیر گردشگری به مقصد گردشگری بدل شود.

حمزه‌زاده در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت‌های تاریخی و معنوی شهرستان اهر اشاره کرد و گفت: هر لایه‌ای از تاریخ اهر را بررسی کنیم، شاهد حضور یک شخصیت یا اثر برجسته خواهیم بود. بقعه تاریخی شیخ شهاب‌الدین اهری هم‌اکنون در فهرست موقت یونسکو قرار دارد و تمام مراحل ثبت جهانی آن طی شده است. امید داریم در سال‌های آینده شاهد ثبت جهانی این اثر باشیم و لازم است آزادسازی حریم و عرصه آن با سرعت بیشتری دنبال شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، نخستین گام برای جهانی شدن شهر اهر را رعایت موالفه‌های اعلامی شورای جهانی صنایع دستی دانست و یادآور شد: شورای جهانی صنایع‌دستی مؤلفه‌های ثبت جهانی را مشخص می‌کند و خوشبختانه ما در اهر شاهد تحقق این مؤلفه‌ها با همکاری دستگاه‌های اجرایی هستیم.

او در پایان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری طبیعی منطقه خاطرنشان کرد: اهر با آب‌وهوای مطبوع، ییلاقات و مراتع سرسبز، یکی از قطب‌های اصلی گردشگری کشاورزی استان است و باید تلاش کنیم این شهرستان به‌عنوان یکی از مراکز اصلی گردشگری کشاورزی کشور معرفی کنیم. همچنین نقش فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی در معرفی ظرفیت‌های اهر بسیار تعیین‌کننده بوده و اگر این اهتمام جمعی نبود، معرفی این توانمندی‌ها در چنین ابعادی ممکن نمی‌شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404061200775
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha