معاون طرح و برنامه صندوق احيا و بهر‌ه برداري از اماکن تاريخي در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(CHTN)، با بيان اين مطلب افزود: مي‌توان به صورت کلي يک فهرست از بناهاي تاريخي و اماکني که براي مرمت و احيا در کشور شناسايي شده‌اند در اختيار سرمايه‌گذار قرار داد، اما زنجيره‌اي کردن اين بناهاي تاريخي مزيت‌هاي ويژه‌اي داشته و تطابق بيشتري با الگوهاي بين‌المللي دارد.

\"احسان ايرواني\" تصريح کرد: در اين ميان مي‌توان بر اساس محورهاي گردشگري شناسايي شده در کشور، بناها را به سرمايه‌گذارن واگذار کرد. مثلا مي‌توان برنامه‌ريزي کرد 10 تا 12 بناي تاريخيي که در محور گردشگري شمالي ـ جنوبي وجود دارد، به يک سرمايه‌گذار واگذار شود. با اين کار سرمايه‌گذار با خيالي آسوده از بهره‌برداري اقتصادي و توجيه اقتصادي طرح، کار را شروع خواهد کرد.

وي با اشاره به ممنوعيت ساخت و ساز در کنار بناهاي تاريخي تاکيد کرد: در کنار بناهاي تاريخي امکان هيچ‌گونه ساخت و سازي وجود ندارد. از سويي نيز بناهاي تاريخي ظرفيت‌هاي محدودي دارند و مانند هتل‌ها از اتاق‌هاي زيادي برخوردار نيستند. مثلا هر بناي تاريخي نهايتا 20 تا 25 اتاق را به سرمايه‌گذار براي بهره‌وري تحويل مي‌دهد. اين امر باعث مي‌شود که توجيه اقتصادي خوبي براي سرمايه‌گذار وجود نداشته باشد. اما زماني که چند بنا را به يک سرمايه‌گذار واگذار کنيم، اين توجيه اقتصادي منطقي‌تر و سودمندتر خواهد بود.

ايرواني گفت: اين خط مشي بر اساس الگوي بين‌‌المللي طراحي شده است و اگر در ايران بتوانيم اين کار را با موفقيت به انجام برسانيم، مي‌توانيم ادعا کنيم که بناهاي تاريخي ايران را نجات خواهيم داد.

وي با اشاره به مزيت‌هاي تاکيد کرد: با واگذاري زنجيره‌اي بناهاي تاريخي به سرمايه‌گذاران، اين افراد مي‌توانند با تورگرداني نيز درآمدي مضاعف کسب کرده و در کنار آن کم و کسري‌ها را جبران کنند. به طور مثال اگر گروهي از گردشگران در يک بنا، مکان کافي براي مستقر شدن نداشته باشند، به بناي ديگر انتقال داده خواهند شد.

ايرواني افزود:‌ با واگذاري زنجيره‌اي بناهاي تاريخي کيفيت ارائه خدمات نيز يکسان نگه داشته و عملا يک برند بين‌المللي براي سرمايه‌گذار ايجاد مي‌شود. خوشخبتانه در کشور جاذبه‌هاي طبيعي بسياري در کنار اماکن تاريخي قرار دارد که با توجه به اين مزيت مي‌توان تورهايي را ترتيب داد که طي آن گردشگران هم از جاذبه‌هاي طبيعي و هم از مراکز تاريخي بازديد کنند.

وي گفت:‌ مورد ديگري که کار صندوق احيا را تضمين مي‌کند اين است که اگر صد بنا را به صد نفر ارائه دهيم، بايد صد قرارداد امضا کرده و صد بنا را نظارت کنيم. اما در صورتي که اين صد بنا را به هشت سرمايه‌گذار واگذار کنيم، نظارت بر کيفيت و کنترل امور راحت‌تر و دقيق‌تر انجام خواهد گرفت.

103/



انتهای پیام/

کد خبر 1386052452