نقشه حريم شهر کهن نيشابور تهيه مي‌شود

مدير کل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‎هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در سال گذشته با اختصاص اعتباري به سازمان ميراث فرهنگي خراسان رضوي قرار شد پايگاه منطقه تاريخي نيشابور نقشه‌برداري محدوده چهار هزار هکتاري نيشابور را انجام دهد.

سياوش صابري در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون نقشه يک پنج هزارم و يک بيست و پنج هزارم تهيه شده است.

به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: اين نقشه موقعيت کلي آثار منطقه تاريخي، فرهنگي و طبيعي و منظر نيشابور را مشخص مي‌کند.

وي در ادامه تاکيد کرد: طبيعي است توجه به قدمگاه، بافت تاريخي ديرباز، آثار تاريخي و گورستان‌هاي متعدد، محوطه‌هاي باستاني پيش و پس از اسلام بايد روي نقشه‌ها مشخص شوند.

وي با اشاره به اين که توجه ويژه نيز به منطقه شهر کهن چهار هزار هکتاري خواهيم داشت اظهار داشت: مدير پايگاه قول داده که تا پايان سال جاري نقشه حريم شهر کهن نيشابور را تهيه کند يعني حداقل از نظر فرهنگي، حريم شهر کهن توسط پايگاه مشخص مي‌شود.

صابري با بيان اين که در سال جاري مبلغي در حدود 90 ميليون تومان براي انجام مطالعات به پايگاه تاريخي نيشابور ارسال شد تصريح کرد: هم اکنون براي تهيه طرح مديريت منظر فرهنگي، استفاده از روش‌هاي رايج مانند داده‌هاي ماهواره‌اي و سنجش از راه دور و نيز روش‌هاي ساده تر مانند استفاده از مشاوران حوزه‌هاي برنامه‌ريزي و شهرسازي براي ارائه طرح‌هاي آمايش به مديريت پايگاه پيشنهاد شده است.

مدير کل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‎هاي تاريخي اضافه کرد: با توجه به زمان هزينه کرد اعتبارات يعني 31/4/88 در اين زمان بخش نخست مطالعات بايد انجام شود که اميد است در اين راستا موضوع ثبت جهاني اين محوطه تاريخي نيز هر چه سريع تر تحقق يابد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387101032