ثبت ملي آثار نخستين گام براي معرفي آنهاست

به گزارش ميراث آرياchtn)) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي در بازديد از ابنيه تاريخي شهر تبريز که به تازگي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده اند، ضمن بيان اين مطلب گفت: امروز شاهد تلاش روز افزوني در جهت حفظ و معرفي تاريخ با ارزش گذشته هستيم و با توجه به اين اقدامات مي‌توانيم از سلامت و صحت نسبي بناهاي تاريخي در آينده اطمينان داشته باشيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي تصريح کرد:در سال گذشته سازمان و کارشناسان ابنيه و محوطه هاي تاريخي براي ثبت بناهاي استان تلاش زيادي داشتند و حاصل اين زحمات کسب رتبه دوم کشور در ثبت آثار تاريخي در فهرست آثار ملي ايران بود.

به گفته محمدي،در آخرين سري پرونده هاي ارجاعي به مرکز، جداره سه بناي تاريخي شهر تبريز به دليل ويژگي ها و قدمتي که داشتند به ثبت رسيدند تا معرفي و همچنين عمليات حفظ و مرمت آنها به شکلي جدي تر و مدون تر پيگيري شود.

رئيس شوراي ثبت استان تصريح کرد: اثر تاريخي فرهنگي « جدار مغازه هاي سنگي تبريز» با قدمتي که به دوره قاجار برمي گردد و در خيابان شريعتي جنوبي تبريز و در کوه مغازه هاي سنگي واقع شده است، با شماره 24401 به ثبت رسيد.

وي گفت: اثر تاريخي فرهنگي « جداره ارجمندي» که اثري بازمانده از دوره پهلوي اول است با شماره 24405 ثبت شده است. اين اثر در شهر تبريز، کوچه دکتر نوايي و در طبقه فوقاني غذاخوري رضايي واقع است.

به گفته محمدي، « جداره فرشي عليپور» از ابنيه مربوط به دوره پهلوي اول ، واقع شده در خيابان شريعتي شمالي، کوچه دکتر نوايي يا همان پست خانه قديم با شماره 24403 در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي تاکيد کرد: اين ابنيه از زمان ثبت مشمول حقوق تعريف شده در قانون است و هر گونه دخل و تصرف در آنها يا اعمال تغييرات بايد با تاييد و نظارت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري صورت بگيرد و متخلفان از اين قوانين مورد پيگرد قرار خواهند گرفت./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388061313