بازار تاریخی کرمانشاه، گنجینه زنده مردم‌شناسی

بازار سنتي کرمانشاه به عنوان يکي از اصلي ترين بخش هاي بافت سنتي شهر، بازگو کننده تاريخ، خاطرات و انديشه هاي شهر کرمانشاه در طول زمان مي باشد و همواره مورد توجه گردشگران به ويژه در ايام نوروز بوده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی میراث فرهنگی استان کرمانشاه، اين بازار که ترکيب دلپذيري از فعاليت هاي توليدي، بازرگاني، اجتماعي، فرهنگي و مذهبي را در خود جای داده است در زمره آثار برجسته معماري کشورمان به حساب مي آيد.

وجود عمارتهاي بديع و جاوداني همچون مساجد، حمام ها، زورخانه ها ، کاروانسراها ،سراهاوانبارهاموجب شده که زندگي در اين بازار همواره جريان يابد و به راستي اين بازار را می توان گنجينه زنده و پويای مردم شناسی ناميد.

در اين بازار که 250 متر طول دارد انواع مشاغل و فعالیت های تولیدی وخدماتی و صنایع دستی و هنرهای سنتی صورت می پذیرد  و مي توان از سوغاتي هاي کم نظیر همچون نان برنجي ، کاک ونان خرمايي، گيوه کرمانشاهي و انواع لباسهاي محلي و زیور آلات بهره مند شد.

در گذشته بازاری در محله فیض آباد وجود داشته که مربوط به دوره زندیه بوده است این بازار از خیابان کاشی کاری فعلی
 شروع شده و تا میدان سرباز خانه شهری(میدان جوانشیر فعلی) ادامه داشته است.

بازار بزرگ کرمانشاه از اوایل دوره قاجار شکل گرفته است وبا توجه به  ساختار اقلیم کوهستانی این بازار به صورت طولی و یا خطی شکل گرفته است بنابراین راسته های این نوع بازارها به صورت پیوسته و به دنبال هم شکل گرفته اند.

بازار دوران قاجاریه از دروازه پل سید جمعه شروع شده و به دروازه چیا سرخ ختم می شود و دارای 18 راسته بازار است.

با توجه به آسيب هاي وارده به بازار بزرگ کرمانشاه اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرمت و بازسازي بخشهاي تخريب شده اين بازار از سال 1374 آغاز شد وتاکنون راسته بازارهای صندوق سازها،بزازخانه کهنه ونو،مسگرها،علاف خانه،تفنگ سازهاوبازارتوپخانه مرمت وبازسازی شده است و چنانچه اعتبار مورد نیاز تامین گردد نسبت به بخشهای آسیب دیده اقدام  خواهد شد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139208183