به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این مطلب را مریم دارا استادیار پژوهشکده زبان شناسی، متون و کتیبه ها پژوهشگاه امروز در همایشی با عنوان \" کتیبه های اوراتویی آذربایجان شرقی\" اعلام کرد.
او همچنین به معرفي طرح پژوهشي خود با عنوان «ترجمه جديد كتيبه¬هاي اورارتويي در ايران از زبان و خط اورارتويي به فارسي» پرداخت.دارا با قدردانی از همكاران استاني مستقر در استان آذربايجان شرقي و همچنين حمايت¬هاي پژوهشگاه چكيده¬اي از تاريخچه و جغرافياي سياسي اورارتوها را ارائه كرد.
او تأكيد كرد كه اورارتوها با حدود دو سده پادشاهي از قرن نهم تا هفتم ق.م آثار بسيار معماري و كتيبه¬هاي فراوان از خود بر جاي نهادند.
به گفته ی او محدودة پادشاهي اورارتوها ميان سه درياچة وان تركيه، سوان ارمنستان و اروميه ايران بود و در شرق و غرب اين منطقه نيز نفوذ داشتند.
استاديار پژوهشكدة زبان¬شناسي، متون و كتيبه¬ها همچنین به تشریح پنج كتيبة صخره¬اي سقندل، شيشه، رازليق، نشتبان و جوان قلعه در آذربايجان شرقي و همچنين فلزنوشتة موزة باستان¬شناسي استان آذربايجان شرقي (تبريز) پرداخت.
این محقق همچنین معرفي و ترجمه، تاريخ كشف و پيشينة مطالعه، مشخصات و اندازه¬هاي كتيبه، وضعيت كنوني و تخريب¬هايي كه هر يك از كتيبه¬هاي صخره-اي دچار آن بوده¬اند را بیان كرد.
دارا همچنین از ديسك فلزي داراي كتيبه بر جاي مانده از آرگيشتي، شاه اورارتويي، در موزة استان ياد كرد و به بیان مطالعات خود دربارة آن پرداخت.
تاریخچه ورود و ضرب سکه در ایران
محسن جعفری مذهب نیز در سخنانی در این همایش با عنوان سکه بیگانه در ایران گفت: متاسفانه تولید انواع سکه از نظر جنس، شکل و غیره از ابتدا تا کنون هیچ کدام ایرانی نبوده است .
او افزود واژه سکه یک کلمه عربی است و همین سر آغاز ورود سکه از کشور های عربی به ایران بوده است.
این کارشناس سکه گفت : به علت مجاورت ایران با کشور های حوزه شمالی دریای خزر و جنوبی دریای عمان و خلیج فارس و از شرق و غرب همواره پول های رایج این کشور ها در ایران نیز ردوبدل می شده است.
به گفته او تعدد انواع سکه بیانگر ورود بی رویه سکه و یابه عبارتی پول که یک واژه یونانی است به ایران می باشد.
جعفری مذهب افزود : بنا بر گفته یونانی ها اولین سکه به نام \"دریک\" توسط داریوش ضرب شده است که به دلیل نبود مستند قابل ارایه نمی توان اظهار نظر قطعی در این زمینه کرد.
\n
انتهای پیام/