در استان گلستان، به‌قصد زیارت، سیاحت هم بکنید

استان گلستان یکی از مناطق زیبای کشور است که می‌توان آن را از مقاصد گردشگری ایران خوب برشمرد. زندگی اقوام ترکمن در این منطقه و وجود طبیعت بکر و زیبا فرصت های خوبی برای هر مسافری فراهم می‌کند. در این گزارش با این مقصد گردشگری بیشتر آشنا می‌شویم.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ستاد خبری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، اگر بخواهید با خودروی شخصی‌تان به‌قصد زیارت امام رضا(ع) به‌سمت مشهد بروید، بهترین مسیر تفریحی و سیاحتی همین جاده‌های سرسبز استان گلستان است، و چه خوب است که در میانه راه از شهرها و روستاهای کنار آن هم دیدن کنید.

هم زیارت هم سیاحت

روستای زیارت در 10کیلومتری جنوب شهر گرگان و در امتداد جاده ناهارخوران واقع شده است. این روستا از توابع دهستان استرآباد جنوبی است که از سمت شمال به جنگل‌های ناهارخوران و از سمت جنوب به آبشار زیارت منتهی می‌شود.

آب‌وهوای این روستا با وجود نزدیکی به دریای خزر و جنگلی بودن، نسبتاً خشک و خنک است و در بهار و تابستان به‌علت شرجی نبودن و خنک بودن، گردشگران بسیاری را پذیراست. روستای زیارت، علاوه‌بر آب‌وهوای خوش و ییلاقی، به‌دلیل وجود امامزاده عبدالله، آبشار زیارت، چشمه آب‌گرم و بافت خانه‌های آن موردتوجه گردشگران قرار گرفته است.

برای رفتن به روستای زیارت باید ابتدا به گرگان رفت و از آنجا هم با وسیله شخصی یا با وسایل عمومی سمت روستا به‌راه افتاد. از قسمت جنوبی شهر گرگان و از جاده ناهارخوران که حرکت کنید، پس از طی مسافتی، می‌رسید به میدان ناهارخوران و میدان را که رد کنید، جاده آسفالته «زیارت» به‌چشم می‌خورد و پس از طی حدود هفت کیلومتر می‌رسید به روستا.

عمده خانه‌های روستا از ترکیب سنگ و چوب ساخته شده که برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، حدود نیم متر بالاتر از کف زمین بنا شده‌اند. قدمت برخی از خانه‌های روستا به اواخر دوران قاجار می‌رسد و سه محوطه تاریخی از روستا در فهرست آثار ملی به‌ثبت رسیده‌اند که این سه محموطه عبارت‌اند از «کفترخوسه»، «شهر بت» و همچنین «محموطه پشت‌لام».

در یک‌کیلومتری روستا، «امامزاده عبدالله» واقع شده و در پنج‌کیلومتری جنوب روستای زیارت، در میان جنگل‌های ناهارخوران و در مسیر یکی از شاخه‌های فرعی «خاصه‌رود»، آبشار 15متری «زیارت» قرار دارد که قطرات پودرمانند آب در فضا و حوضچه زیرین آبشار نمای زیبا و حیرت‌انگیزی به این آبشار بخشیده است.

گردشگرانی که اقتصاد منطقه را متحول کردند

استقبال گردشگران در سال‌های اخیر در وضع اقتصادی این روستا هم بی‌تأثیر نبوده است. از ابتدای جاده زیارت، در کنار مسیر چادرهایی می‌بینید که مردم روستا، در آن چادرها، تنور گذاشته‌اند و نان داغ محلی به رهگذران می‌فروشند. در خود روستای «امامزاده عبدالله» و در امتداد جاده اصلی که سنگ‌فرش شده است مغازه‌های بسیاری دیده می‌شوند که علاوه‌بر مایحتاج خوراکی گردشگران، در آن‌ها صنایع‌دستی، میوه‌های جنگلی ــ از قبیل آلو جنگلی و توت‌فرنگی و گلابی جنگلی ــ و محصولات دامی عرضه می‌شود.

در روستا برای اقامت مسافران، «هتل زیارت» ــ با 12 اتاق و 6 سوئیت و 50 تخت ــ و رستوران و کافی‌شاپ هم بنا شده است؛ علاوه‌بر این‌ها، «هتل سه‌ستاره ناهارخوران» گرگان و رستوران‌ها و کافه‌های بین ناهارخوران تا روستای زیارت پذیرای گردشگران‌اند.

 

گزارش از فؤاد شمس، کارشناس‌ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی گردشگری

انتهای پیام/

کد خبر 1395123045

برچسب‌ها