بند تاریخی نیمور؛ شاهکار مهندسی آبرسانی

۵ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت بند تاریخی نیمور محلات اختصاص یافت.

به‌گزارش میراث‌آریا، محمود مرادی نراقی امروز ۱۱ تیر ۱۴۰۴ در حاشیه بازدید میدانی از بند تاریخی نیمور که با حضور صفری، شهردار نیمور و لعل‌بار رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان محلات انجام شد، گفت: موضوع بررسی مشکلات حفاظتی و میراثی این اثر ارزشمند در دستور کار قرار گرفت و بر ضرورت اقدامات فوری برای حفاظت و مرمت این بند تاریخی تأکید شد.

مدیرکل اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: بند به صورت دو تکه یا به عبارتی متشکل از دو بند کوچک و بزرگ است و در حدود ۹۰ متر طول دارد. بند بزرگ ۶۵ متر و بند کوچک کمتر از ۲۵ متر طول دارد. بند بزرگ در طول رودخانه و بند کوچک تقریباً به موازات آن قرار دارد و میان این دو بند یعنی در محل اتصال آنها، سکویی با ارتفاع ۴۰ سانتیمتر بالاتر از آبریز بند قرار دارد. این بند مهندسی‌ساز دارای چندین تکنولوژی دیگر از جمله سیستم تنظیم فشار آب برای جلوگیری از تخریب آن، سیستم تنظیم دبی آب خروجی، سیستم تصفیه آب و سیستم جلوگیری از مسدود شدن مسیر آب است.

او تصریح کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی و تاکید بر اهمیت این سازه تاریخی در حوزه تاریخی، گردشگری و هویت فرهنگی منطقه، اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال برای اجرای عملیات مرمت اضطراری این بند در سال جدید اختصاص یابد

مرادی نراقی ادامه داد: این اقدام گامی مؤثر در راستای حفظ و احیای میراث فرهنگی منطقه به‌شمار می‌رود و می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت آثار تاریخی ایفا کند.

بند تاریخی نیم‌ور از بناهای بازمانده از دوره ساسانی و اولین حلقه از سیستم شگفت‌انگیز آبیاری دشت نیم‌ور است که با قدمتی دو هزار ساله، دانش روز مهندسی را به شگفتی واداشته است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404041100311
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha