به گزارش ميراث آريا(CHTN)،‌ مدير عامل صندوق حفظ، احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي با بيان اين مطلب گفت: در طرح پرديسان قرار است با مشارکت بخش خصوصي اماکن تاريخي اعم از کاروانسرا‌ها، آب‌انبارها، حمام‌ها و ... را مرمت کنيم تا اين بناها به مراکز پذيرايي و اقامتي قابل استفاده تبديل شوند.

\"علي اصغر پرهيزگار\" تصريح کرد:‌ نحوه مشارکت در طرح پرديسان به اين صورت است که صندوق حفظ، احيا و بهره‌برداري يکي از اماکن تاريخي شناسايي شده را به عنوان آورده سرمايه‌گذاري در اختيار سرمايه گذار قرار مي‌دهد. بخش خصوصي نيز بايد مرمت اين بنا را به عهده گرفته و با تغيير کاربري بنا را براي استفاده گردشگران آماده سازد.

وي افزود: در حال حاضر 163 بنا براي معرفي به طرح پرديسان از سوي صندوق حفظ، احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي شناسايي شده است. از اين تعداد 100 بنا به‌صورت پکيچ‌هاي سرمايه‌گذاري، در نخستين همايش‌بين‌المللي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت گردشگري که ازسوي شرکت توسعه گردشگري برگزار مي‌شود، در اختيار سرمايه‌گذاران قرار مي‌گيرد.

پرهيزگار با اشاره به دلايل انتقال طرح پرديسان به اين صندوق گفت: بودجه‌هاي دولتي براي انجام اين پروژه‌هاي ميلياردي مناسب نبوده و نخواهد بود. به همين دليل براي اجراي اين طرح به مشارکت بخش خصوصي نيازمند بوده و هستيم. در واقع ما نمي‌توانيم با بودجه‌هاي دولتي به احياي خانه‌ها و اماکن تاريخي بپردازيم، چنانکه در طرح پرديسان نيز قرار بود اين اتفاق بيفتد اما عملي نشد.

وي تاکيد کرد: در طرح پرديسان، پروژه‌هايي تعريف شده بودند که براي اجرايي شدن طي يک سال حداقل به 2 ميليارد تومان بودجه نياز داشتند در حالي که مقرر شده بود اين پروژه‌ها با بودجه‌اي حدود 100 ميليون تومان در سال راه‌اندازي شده و طي 10 سال اجرايي شوند. يکي از اين پروژه‌ها خانه عامري‌هاي کاشان بود، اما اين بنا با گذشت 10 سال تنها 50 درصد پيشرفت کار داشته است. اگر 10 سال ديگر نيز در نظر بگيريم تا کار به اتمام برسد، بايد ازسوي 10 تا 20 درصد تورم 10 تا 20 درصد هم افت بنا، را در نظر بگيريم در کنار آن به دليل طولاني شدن کار هزينه‌هاي اضافي چون نگهبان و هزينه‌هاي جاري نيز به آن اختصاص مي‌دهيم اين کار يعني 50 ـ 60 درصد عقب‌ماندگي از کار و هدر دادن سرمايه که اين پروژه‌ تحميل و اين امر موجب مي‌شد که اين پروژه‌ها هرگز به نتيجه نرسد.

وي افزود: طرح پرديسان در صورتي به نتايج مطلوب مي‌رسيد که مجري در ابتدا، کار دو يا سه طرح را به اتمام مي‌رساند، بعد از آن پروژه‌هاي ديگر را بر عهده مي‌گرفت. اين در حالي است که اين طرح با 30 پروژه شروع و کم‌کم بر آنها کار شد.

وي در خصوص ارائه تسهيلات به سرمايه‌گذاران بخش خصوصي گفت:‌ اين کار در قالب مشارکت ميان صندوق احيا و بخش خصوصي انجام مي‌گيرد. صندوق نمي‌تواند اعتباري به طرح‌ پرديسان واگذار کند، اما مي‌تواند اين طرح را به بانک‌ها معرفي کند تا از تسهيلات بانکي استفاده کنند.

وي افزود: هفته آينده قرار است با مجري جديد طرح پرديسان قراردادي جديد براي احيا و تغيير کاربري بناهاي تاريخي بر مبناي همين بودجه 5 ميليارد توماني امضا شود.

M /103



انتهای پیام/

کد خبر 138605087