\"حسين محمدي\" تصريح کرد: سازمان مرکزي حفاظت محيط زيست قصد دارد گوزنهاي زرد را به زيستگاه اصلي خود يعني خوزستان و چند استان داخل محدوده زاگرس انتقال دهند. هنوز مشخص نشده است که چند راس و به کدام مناطق انتقال داده خواهد شد. اطلاعات اين امر در اختيار دفتر حيات وحش و آبزيان سازمان مرکزي است.
وي گفت: اين طرح به منظور احياي نسل گوزن زرد ايراني که حدود ۷۰ سال پيش در منطقه زاگرس ميزيسته و اکنون در حال انقراض است، اجرا ميشود.
محمدي گفت: در فاز اول اجراي اين طرح با ۶۰۰ ميليون ريال اعتبار، ۱۰ راس گوزن زرد ايراني در منطقهاي به مساحت ۱۰ کيلومتر در زيستگاه تونل رنو ايلام رها ميشود.
وي تاکيد کرد: با توجه به اينکه زيستگاه اصلي اين گونه جانوري زاگرس بوده و يک سوم کل جنگلهاي زاگرس در ايلام وجود دارد، اين منطقه در استان ايلام به عنوان جايگاه ويژه احياي نسل در خطر انقراض گوزن زرد ايراني در نظر گرفته شده است.
وي افزود: فاز دوم اجراي اين طرح در منطقهاي به مساحت ۱۵۰هکتار اجرا ميشود. عرصههاي طبيعي منطقه تونل رنو در استان ايلام از نظر زيستگاهي قابليت بالايي براي پرورش اين گونه جانوري داشته و در صورت توجه، به منطقه اکوتوريستي براي جلب گردشگران تبديل ميشود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ايلام با اشاره به احداث تلهکابين چغاسبز در ايلام تاکيد کرد: در کارگروه گردشگري استان پارک جنگلي چغاسبز به عنوان محلي براي احداث تلهکابين پيشنهاد شده است. در حال حاضر بايد طرح اين تلهکابين از سوي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به سازمان حفاظت محيط زيست ارائه شود تا بررسيها و مطالعات لازم در اين زمينه انجام گيرد.
محمدي افزود: پيشنهاد سازمان حفاظت محيط زيست جايگزيني منطقه چغاسبز به جاي منطقه حفاظت شده مانشت بوده است، اما بايد اين طرح ارائه شود تا به لحاظ زيست محيطي از سوي سازمان حفاظت محيط زيست بررسي شود.
103/
انتهای پیام/