وي افزود:همچنين يکي از اهداف و وظايف پژوهشکده ترويج فنون و داشتههاي معماري و شهرسازي ايران و گسترش و ترويج آن به زندگي عامه مردم است.
خوشنويس با بيان اينکه هماکنون بسياري از مردم در خانههاي خشتي زندگي ميکنند، خاطرنشان کرد: پژوهشکده در صورت داشتن امکانات، اين جشنواره را به صورت سالانه در ميبد برگزار خواهد کرد.
رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت در بخش ديگري از سخنراني خود، يادآور شد: خشت و گل به ظاهر فاني است، اما با بکارگيري علم و تکنولوژي مدرن ميتوان از اين نوع معماري در ساختن خانهها استفاده کرد. همانگونه که معماران در طول تاريخ و تمدن ايران از آن به عنوان مواد اوليه ساخت خانهها استفاده ميکردهاند.
در ادامه اين مراسم حجتالاسلام \" سيد جلال يحييزاده \"نماينده مردم تفت در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه دولت نهم توجه ويژهاي به حفظ ميراث فرهنگي دارد، گفت:برپايي اين جشنواره حرکتي پويا در راستاي تحقق اين سياست و اهداف دولت اسلامي است.
وي افزود: ايران کشوري با سبقه تاريخي و تمدني گسترده است و بسياري از کشورهاي همسايه در تلاش هستند که برخي از دانشمندان ايراني را به نام کشور خود معرفي کنند.
به گزارش ميراث آريا، \"عزيزالله سيفي\" رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان يزد سخنران بعدي در اين مراسم بود.
وي با بيان اين نکته که ايجاد مرکز بينالمللي خشت خام در ميبد نيازمند زمينهسازي اجرايي است، گفت:: معماري سنتي نمادي از تمدن کهن ايران است که بايد بيشتر مورد توجه مسئولان و دستاندرکاران در اين حوزه قرار بگيرد.
خاطرنشان ميشود که در اين مراسم \"کيارش اقتصادي\" دبير اجرايي جشنواره و فرماندار ميبد نيز درباره تاريخ و معماري خشتي يزد سخنراني کردند.
به گزارش ميراث آريا، نخستين کارگاه ترويجي آموزشي با عنوان \"گل آفرين\" از سوي پژوهشکده ابنيه و بافت و با همکاري پايگاه پژوهشي ميبد و گروه گردشگري مرز پرگهر ازروز گذشته( 15 آبان ماه ) به مدت سه روز در نارين قلعه ميبد برگزار شد.
در اين کارگاه آموزشي شرکت کنندگان ساخت يک واحد سازهاي کوچک معماري با طاق و قوس و با استفاده از گل و خشت را تجربه خواهند کرد.
بنا بر اين گزارش ؛ ايجاد فرصت لمس خشت و گل براي دانشجويان ، کارشناسان و علاقهمندان ، احياي سنت ارزشمند استفاده از خشت در معماري ، آشنايي نسل امروز مهندسان با پيشينه مهندسي خشت و گل ، ايجاد حرکتي نوين در احياي فنون و هنرهاي بومي و زنده سازي قابليتهاي کار با خشت از جمله اهداف بر پايي اين کارگاه آموزشي است.
115/
انتهای پیام/