به گزارش ميراث آريا(CHTN) ، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور ‌در اين مراسم گفت: هم‌اکنون 22 هزاراثر ثبت شده در کشور وجود دارد که 600 اثر آن در استان گلستان موجود است و 8 مورد از آنها به ثبت جهاني رسيده‌اند.

\"فيروز دولت‌آبادي\" که در کار گروه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گلستان سخن مي‌گفت، افزود: براي سال آينده در نظر داريم مجموعه کليساها و سازه‌هاي آبي کشور را در يونسکو ثبت کنيم.

به گفته وي سهم ايران از ثبت جهاني سالانه يک اثر است که در تلاشيم دو حوزه ميراث نامحسوس يا معنوي و مجموعه نوروز را نيز ثبت کنيم.

دولت آبادي در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون در زمينه ميراث طبيعي در يونسکو ثبت جهاني نداشته‌ايم اما فرمت‌هاي خاصي را تهيه کرده‌ايم تا توانمندي‌هاي ميراث طبيعي کشور به جهانيان معرفي شود.

وي تصريح کرد: استان گلستان از جهت پتانسيل گردشگري موقعيت ويژه‌اي در کشور دارد بدين جهت به‌عنوان اولين استان براي افتتاح پايگاه ملي انتخاب شد.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور هم چنين يادآور شد: محور توسعه گردشگري کشور فرهنگي است و آن چه که امروز به جهان عرضه خواهيم کرد از جنس فرهنگي است.

استاندار گلستان نيز در اين مراسم گفت: سازمان ميراث فرهنگي در جهت غنا بخشيدن به هويت‌ها و بافت‌هاي قديمي تلاش کنند.

مهندس يحيي محمودزاده افزود: موضوع ميراث فرهنگي بافت‌هاي تاريخي، مهندسي بناي فرهنگي و هويت آن بنا از مهمترين مباحث روز به شمار مي‌رود.

وي تصريح کرد: ماندگاري يک بنا در بافت تاريخي فقط به واسطه مهندسي آن نيست، بلکه به واسطه هويت بخشي آن بنا است که در اين صورت هميشه باقي خواهد ماند.

محمودزاده گفت: اگر امروز خانه کعبه بعد از ساليان سال هويت آن در حال گسترش و باقيمانده به خاطر اين است که هويت آن در طول تاريخ ادامه پيدا کرده است.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: علاوه بر توجه به ميراث فرهنگي به لحاظ بافت، ساخت و ساز بايستي به موضوع ميراث معنوي آن ساختمان و بنا و هويت آن بپردازيم.

محمودزاده يادآور شد: درخصوص ايجاد پايگاه‌هاي ملي و استاني و يا داشتن سيستم‌هايي که از مجموعه توانمندي افرادي که در استان يا در کشور وجود دارند، مي‌توان به‌عنوان يک مديريت علمي يا معنوي در ميراث خودمان استفاده کنيم.

استاندار گلستان اضافه کرد: با توجه به گستردگي قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي گردشگري در گلستان، اين استان مي‌تواند به‌عنوان استان قطب در صنعت گردشگري در کشور مطرح باشد.

سرپرست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گلستان نيز گفت: با توجه به فرابخشي بودن اين سازمان، حمايت ساير ارگان‌ها و سازمان‌ها و همکاري عموم مردم در پيشبرد اهداف سازمان مؤثر خواهد بود.

فريدون فعالي با اشاره به وضعيت زيرساخت‌هاي گردشگري در استان افزود: ظرفيت اکوتوريستي استان بسيار است و در همين راستا با همياري و تعامل دستگاه‌هاي دولتي استان در حال برنامه‌ريزي جهت توسعه گردشگري استان هستيم.

وي در پايان يادآور شد: اولين قدم مطالعات اجمالي در مورد 16 منطقه مطرح گردشگري شناسايي شده در استان و شناخت زيرساخت‌هاي موجود در اين مناطق مي‌باشد که در راستاي شناسايي با مطالعات آمايشي 17 زون در سواحل شمالي کشور و 2 زون در استان گلستان شناسايي گرديده است.

M/116



انتهای پیام/

کد خبر 1386082923