ديوار محيطي تخت سليمان در قرق مرمتگران

مدير پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با بيان اين مطلب افزود: استحکام‌بخشي ،حفاظت و مرمت بخش‌هايي از برج و بارو براساس اولويت و به منظور جلوگيري از تخريب بيشتر و با رعايت ضوابط و استفاده از مصالح همگون (سنگ قلوه و لاشه و گچ سنتي) از سال 79 آغاز شده و هر ساله بخش‌هايي از آن به شيوه وضع موجود و در حد رفع خطر مرمت مي‌شود.

عليرضا هژبري نوبري در ادامه خاطر نشان کرد: مصالح به کار رفته حصار محيطي در بخش جداره اصلي ديوار از لاشه سنگ با ملات گچ نيم‌‌کوب و در بخش نماي خارجي از تخته سنگ‌هاي پاک تراش است.

وي اضافه کرد: اين حصار بيضي شکل مربوط به دوره ساساني و داراي 38 برج و بارو به طول 1120 متر است که به عنوان حصار دفاعي و حفاظتي مجموعه آتشکده آذرگشنسب و ديگر آثار معماري محوطه را در بر مي‌گيرد.

وي با بيان اين که بر اثر گذشت زمان و دخالت‌هاي انساني و تأثير عوامل جوي صدمات زيادي بويژه به برج و باروي حصار محيطي وارد شده است افزود: اين دخالت‌ها به گونه‌اي است که برخي بخش‌هاي آن به‌کلي تخريب و در اکثر نقاط باقيمانده، سنگ‌هاي تراشدار نماي خارجي فرو ريخته‌ است .

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني تخت سليمان؛ فقط در جبهه جنوبي حصار محيطي، نماي خارجي سه باروي 1،2 و 5 و همچنين سردر دروازه جنوب شرقي تا حدودي بدليل شرايط جغرافيايي و طبيعي مناسب سالم باقي مانده است.

وي در پايان يادآور شد: ديوار حصار محيطي در بلندترين بخش، داراي 18 متر ارتفاع و بين 5/3تا 4 متر عرض دارد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388122540