کاوش محوطه باستاني «تل برمي» رامهرمز

«پرويز پورفرخي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) گفت : با توجه به راهبردهاي باستان‌شناسي و تعيين اولويت‌هاي مناطق و محوطه‌هاي تاريخي، تعيين حريم تل برمي را در دستور کار قرار داديم و با همکاري پژوهشکده باستان‌شناسي، عمليات بررسي، شناسايي و کاوش اين محوطه در حال پي‌گيري است.

اين مقام مسوول زمان آغاز اين گمانه‌زني را اواسط آبان‌ماه سال جاري اعلام کرد و افزود: انجام اين عمليات يک ماه به طول مي‌انجامد.

پرويز پورفرخي به وجود تپه‌هاي باستاني همچون محوطه‌هاي ديمه، تل گسر، قلعه دا و قلعه دختر، تپه‌هاي سرتلي و تل‌برمي در رامهرمز اشاره کرد و افزود: تمام اين بناهاي تاريخي حکايت از عظمت، فرهنگ و تمدن اين مرز و بوم دارند که نمونه ارزشمند اين عظمت را مي‌توان در گنجينه باشکوه و منحصر به فرد محوطه باستاني وبجي با قدمت دوران عيلام باستان مشاهده کرد.

وي با اشاره به اين که ساخت‌و‌ساز‌هاي بي‌رويه‌، تاسيس کانال‌هاي‌ فاضلاب‌، احداث خطوط لوله آب و جاده‌هاي دسترسي طي سال‌هاي متمادي، به نحوي موجب تخريب محوطه باستاني تل برمي شده ‌‌است، تصريح کرد: اداره کل ميراث‌فرهنگي خوزستان با هدف نجات‌بخشي اين محوطه باستاني ارزشمند با برنامه‌ريزي و برگزاري جلسات متعدد با مسوولان استان براي تعيين عرصه و حريم اين محوطه اقدام کرده است.

اين مقام مسوول اعتبار اين پروژه را از محل اعتبار استاني و مبلغي بالغ بر 250 ميليون ريال اعلام کرد.

گفتني است محوطه باستاني تل برمي در جنوب شهر رامهرمز و در نزديکي رودخانه علي واقع شده و در سال 1347 به شماره 403 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390090862