وجه تسميه نام اين روستا از آن جهت است که به رغم کاشت محصولات باغي مختلفي از قبيل انگور، بادام، گردو و گيلاس در روستاي «انجيلاق»، معروفترين ميوه آن انجير است.
زبان مردم اين منطقه تاتي با گويش مخصوص است اگرچه که از گذشتههاي دور تعداد اندکي از اقوام کرد در اين محل بودهاند بطوريکه گفته شده از سال ۱۳۱۲ به اين محل مهاجرت کردهاند .
از آثار زيبا و ديدني انجيلاق، کوه گندم وجو يا به زبان محلي قلور مي باشد.
انجيلاق پيشينه تاريخي زيادي دارد و در نقاط مختلفي از صحراهاي انجيلاق آثار سکونت گذشتگان ديده ميشود .
«اسفناغ چشمه» يکي از اين نقاط است که آثار خانههاي تخريب شده در اطراف آن حاکي از آن است که تعداد اندکي خانواده بصورت موقت در فصولي از سال زندگي ميکردهاند که شغل اصلي آنان گله داري بوده است.
دشت وسيعي در شرق روستا قرار دارد که به «زرين گلک» معروف است.
در تپه ورودي اين دشت نيز آثار سکونت ديده مي شود و به نظر مي رسد اين تپه از تخريب خانههاي قديمي که چندان هم محکم نبوده تشکيل شده است و با کمي دقت و تامل متوجه مي شويم سکنه اينجا از سکنه «اسفناغ چشمه» متمدنتر بودهاند.
مکان ديگري که آثار سکونت ديده ميشود در شمال قرار دارد اين مکان درميان تپههاي زيادي که چشمه زيبايي را در دل خود قرار داده بنام «انجيلاق قديم» که به زبان محلي «کهنه انجيلاق» ناميده مي شود.
در اين محل علاوه بر وجود آثار سکونت، قبرستان قديمي نيز وجود دارد .
مکانهاي سابق الذکر از مناطق قشلاقي و کهنه انجيلاق منطقه ييلاقي مشترک بين آنها بوده است.
ايجاد و پيدايش قنات که آب آن دائميتر از چشمه است باعث کوچ سکنه به نزديکي آن شده، سکنه انجيلاق قديم با ساختن خانه هايي در محل کنوني امامزاده تپه به اين مکان آمدند.
امروزه زندگي ييلاق وقشلاق قديم ديگر وجود نداشت تقريبا زندگي دائم در اين مکان براي هر دو طايفه رضايت بخش بوده است .
وجود قبرستان قديمي درکنار زمين فوتبال فعلي حکايت از زندگي سالهاي زيادي را در امامزاده تپه دارد.
وقوع زلزله مهيب، تخريب تمام خانهها و کشته شدن تعداد زيادي از اهالي و غير باز سازي بودن خانههاي تخريب شده بازماندگان مجروح و آسيب ديده را به سمت جنوب تپه يعني مکان فعلي کشاند تا مجددا زندگي جديدي را آغاز کنند.
استقرار در محل جديد باعث شد تا مهاجران ديگري از اطراف به اينجا بيايند.
«انجيلاق» داراي حدود دويست خانوار و بالغ بر هشتصد نفر جمعيت است و در شهرستان «ابيک» بخش کوهپايه غربي استان قزوين قرار دارد.
اين روستا از شمال به زرجه بستان و کهوانک، از شرق به اصغرآباد، از جنوب به اسد آباد و کوندج، از غرب به حصار خروان و کبريت ميان قرار گرفته است.
/120
انتهای پیام/