به گزارش خبرگزاری میراث آریا، جشن انار و انارچینی با محوریت شهرستان تفت به عنوان یکی از رویدادهای گردشگری استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و سابقه برپایی آن به گذشته بازمی گردد. دلیل برپایی جشن انار شکرگزاری خداوند و احترامی است که ایرانیان از باستان تا به امروز برای طبیعت و دست آوردهای آن قائل هستند که باعث شادی و برکت مردمان این سرزمین میشود. امروزه دلیل دیگر اجرای این جشن آشنایی با انواع انار، خواص و فرآورده های آن نیز است.
جشن انار در حال حاضر در تاریخ های متفاوت که بستگی به برداشت انار در آن شهر دارد، برگزار میشود و معمولا در ماه های مهر و آبان است،. در شهرهایی از جمله تهران، یزد، ساوه، روستای فاروق در شهرستان مرودشت، بادرود در شهرستان نطنز، دورک در چهارمحال بختیاری، شهرستان پاوه، روستای انبوه در گیلان، شهرستان ارسنجان، منطقه اورامان این جشن برگزار می شود.
هریک از اهالی این شهرها که در جشنواره انار شرکت میکنند سعی می کنند برای افرادی که در جشن حاضر هستند خواص و فراورده های آن را معرفی کنند. این کار علاوه بر شکرگزاری و شادی، باعث رونق اقتصادی مردم شده است.
برخی از جشن ها در باغ های انار برگزار می شود و زنان و دخترانی را می بینید با لباس های سنتی که بر تن دارند پابه پای مردان خود به چیدن انار از درختان می پردازند و شادی می کنند.
هر شهر انار خاص خود را دارد به طور مثال انار باغات ساوه پوستی نازک و طعم شیرینی دارد و از ماندگاری بالایی برخوردار است. انار قم دیررس است و طعم ملس و دانه های درشتی دارد. انار یزد با دانه های صورتی و کمی سفید اش از انار فردوس خراسان شیرین تر است. انار فیروزکوه با پوست ضخیمش طعمی ملس دارد و درشت و آب دار است. انار شیراز پوست سیاه دانه های سفیدی دارد و نسبت به انار قرمز ارزان تر است، پوست این انار به محض رسیدن در همان شاخه های درخت ترک میخورد. بسیاری از افراد شاید هنوز طعم آن را نچشیده اند ولی این انار در کشورهای اروپایی بسیار گران و پر طرفدار است.
از انار سیاه برای درمان برخی از بیماری ها از جمله اسهال، زردی، سیاه سرفه و انار فردوس خراسان برای از بین بردن مسمومیت کبد بهره میگیرند.در کل این میوه پر خاصیت برای بهبودی بیماری های چشم، پوست، افسردگی، ریه و گوارشی استفاده می شود.
انار علاوه براینکه برای خوراکی استفاده می شود خاصیت درمانی دارد و از پوست و دانه های آن برای صنعت رنگرزی و از طرح آن برای هنر نقاشی بهره می گیرند. در گذشته هنرمندان دوره ساسانی در آثار به جا مانده از خود از انار الهام گرفته و برای نقوش اسلامی مساجد استفاده میکردند. در کاخ تیسفون این نقوش به زیبایی چشم نوازی می کند.
جشن انار در شهرهای ایران
سنت جشن انارانه در ایران علاوه بر شکر و سپاس به درگاه خدا به دلیل نعمت های بسیار خداوند، اصولا به حرمت و تقدسی بر می گردد که ایرانیان برای طبیعت و آنچه که از آن به دست می آید به جا می آورند. جشن انار از سنت ها و رسم های ایرانیان بوده است که علاوه بر برکت، شادی هم به همراه دارد.
جشن انار هر ساله به مناسبت شروع پاییز و در زمان برداشت انار در شهرهای مختلف ایران برگزار می شود و در این جشن ها غذاهای پخته شده با انار و طرز تهیه رب انار و سایر محصولات انار آموزش داده می شود. جشنواره انار فرصت بسیار خوبی برای آشنایی با انواع فراورده های انار و صنایع دستی شهرهای ایران است.
جشنواره انار فاروق
روستای فاروق از توابع بخش سیدان شهرستان مرودشت است که بخاطر پر بار بودن انار در این روستا ۳ سال در این شهر جشنواره انار برگزار شده است.
معرفی انار فاروق و فرآوردههای آن، معرفی بسترهای گردشگری فاروق، برداشته شدن گام در مسیر احیاء میراث های تاریخی، طبیعی و مذهبی و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی، پاس داشت روز فاروق و تاریخ هفت هزار ساله آن و تداوم توجه همه جانبه به این روز در جشن انار فاروق در نظر گرفته شده است.
حدود ۳ سال پی در پی جشنواره انار در فاروق برگزار شده است و تاریخ برگزاری این جشن در آبان ماه بوده است.
جشنواره انار بادرود
انار نادری بادرود، یکی از چهار رقم انار معروف کشور است. بادرود، مرکز بخش امامزاده شهرستان نطنز، با برخورداری از ۲ هزار هکتار باغ انار سالانه افزون بر ۴۰ هزار تن محصول روزانه بازارهای داخلی و خارجی می کند.
همانطور که احتمالا خودتان هم حدس می زنید، جشن انار در این شهر با توجه به سنتی بودن آن و معرفیت انار آن در کل کشور به صورت خاصی برگزار می شود که دیدن آن از نزدیک احتمالا باعث می شود که تا همیشه خاطره این جشن در ذهن شما باقی بماند.
در جشنواره انار بادرود شاهد این موضوع هستیم که کارگاه های سنتی تهیه رب انار، سرکه انار، ژله انار، رنگرزی انار و … هم در حال برگزاری است و شما می توانید از نزدیک برای دیدن این جشنواره بروید.
اگر تصمیم گرفته اید که امسال برای دیدن این جشنواره به بادرود بروید و نگران جای خود هستید، کافی است که در نظر داشته باشید با کمک سامانه رزرو و اجاره سوئیت، ویلا و اقامتگاه بوم گردی سپنجا می توانید ارزان ترین و بهترین خانه های این شهر را پید ا کنید.
جشنواره انار دورک
جشنواره انار دورک در روستای دورک اناری شهرستان کیار استان چهارمحال و بختیاری برگزار می شود.این جشنواره به جهت سپاس و شکرگزاری برداشت محصول و با همت اهالی خوش ذوق این روستا هر ساله در زمان برداشت انار از باغات برگزار می شود.
از آیتم های این برنامه می توان به رقص محلی، اجرای ترانه های بختیاری از جمله کوروش جلیل آزاد، شاهنامه و منظومه خوانی، صحبت های استاندار و نماینده منطقه، تجلیل از کشاورزان، باغداران، دامداران و زنبورداران برتر شهرستان کیار، نمایش و بازدید از بازارچه اشاره کرد.
جشنواره انار پاوه
طبق رسم سالانه مراسم شکرگزاری برداشت انار در روستای زردویی پاوه با حضور اهالی و گردشگران برگزار می شود. این جشنواره ها در اواسط آبان و صرفا بخاطر شکر و سپاس از نعمت های خداوند و تجلیل از طبیعت و باغداران نمونه انجام می شود.
در کنار این ها روستاییان سایر محصولات خود را در این نمایشگاه که ساخته دست خودشان هست را در معرض نمایش و فروش قرار می دهند. انار شهرستان پاوه به دلیل کیفیت و میزان بالای تولید علاوه بر تأمین بازار مصرف کرمانشاه به سایر نقاط کشور و عراق نیز صادر میشود.
جشن تی تی یا شکوفه ها
انار این روستای کوچک جزو بهترین انارهای تولید شده در سراسر کشور است و توریست های خارجی و داخلی زیادی برای رفتن به این روستا آماده سفر هستند.
جشنواره انار انبوه
جشن انار چینی روستای تاریخی انبوه از توابع بخش عمارلو در رودبار زیتون واقع در مرز استان های گیلان و قزوین هر ساله در آخرین جمعه مهرماه بصورت خودجوش و مردمی برگزار می شود.
زنان و دختران روستا لباس های محلی به تن می کنند و همراه مردان مشغول چیدن انار از درختان انارستان روستا می شوند. سپس انارهای چیده شده را با الاغ و قاطر به کنار جاده منتقل می کنند.
معمولا در جشن هایی که در این روستای کوچک و تاریخی برگزار می شود، انار با کیفیت زیادی به فروش می رسد، اما بیشترین حجم از این مقدار انار را به شهرهای مختلف ایران برای مصرف کنندگان و عاشقان انار ارسال می کنند.
جشنواره انار ارسنجان فارس
جشنواره انار شهرستان ارسنجان استان فارس با هدف معرفی ظرفیتهای این شهرستان در تولید و برداشت انار برگزار می شود.
شهرستان ارسنجان با بیش از دو هزار و ۵۰۰ هکتار باغ انار یکی از قطبهای تولید این محصول در استان فارس و کشور است. در جشنواره انار ارسنجان که آیین رب انار پزى ارسنجان و همچنین پخت حلواى سین به صورت سنتى انجام می شود.
جشنواره انار اورامانات
جشن انار اورامان بزرگترین جشن برداشت انار در اواخر مهرماه است که در چهار روستای بلبر، سلین، ژیوار و ناو از منطقه اورامان برگزار می شود.در این جشنواره مردم روستا با شادی در جشن شرکت می کنند تا فرهنگ و سنت های دیرینه خود را بهتر معرفی کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/