\"فريدون محمدي\" تصريح کرد: تقريبا يک کيلومتر از مسير منتهي به اين غار، جاده خاکي بوده و قرار است براي حفظ محيط زيست منطقه، جاده آسفالته در آن کشيده نشود. در ازاي اين کار، شرکت مذکور را موظف کردهايم چند خودرو ون يا اتوبوس خريداري کند و گردشگران را به محل غار ببرد.
وي افزود: البته اين يک کيلومتري که اشاره کردم، قرار است با درشکه يا تراکتور يا هر وسيلهاي که کمترين آسيب را به منطقه وارد ميکند، طي شود. با اين کار، هم گردشگران از طبيعت اطراف اين غار استفاده ميکنند و هم خدشهاي به محيط زيست آن وارد نميشود.
محمدي با اشاره به اختصاص 20 ميليون تومان براي مطالعه غار زينگان گفت: در نظر داريم براي همه مناطق ويژه طبيعتگردي مصوب در استان، از محل اعتبارات استاني 20 ميليون تومان از محل اعتبارات استاني هزينه کنيم؛ البته در اين راستا سعي داريم از محل اعتبارات ملي نيز درصدي را براي کامل کردن اين مطالعات اختصاص دهيم که اميدواريم اين امر هر چه زودتر محقق شود.
وي ادامه داد: منطقه طبيعتگردي هيانان نيز از جمله ديگر مناطق مستعد طبيعتگردي استان ايلام است که قرار شده براي اين منطقه نيز چند پروژه طبيعتگردي، از جمله ايجاد آلاچيقها و سياهچادرها براي اسکان موقت گردشگران داير شود. البته شماري سياهچادر در اين منطقه داير است که هيچ مغايرتي با حفظ محيط زيست اين منطقه ندارد.
محمدي گفت: منطقه طبيعتگردي تجريان، مله پنجاب، خوران در ايوان، تنگه شمشه، بانکول و مانشت در شهرستان شيروان چرداول، منطقه طبيعتگردي کبير کوه، سد کرخه و درياچه دو قلوي سياه گاو در شهرستان آبدانان، منطقه طبيعتگردي تنگه بهرام چوبين در دره شهر، تنگه رازيانه و تنگه ارغوان، ازجمله مناطقي هستند که در کميته طبيعتگردي استاني مصوب شده است.
وي تأکيد کرد: طرحهاي توسعه گردشگري اين مناطق در کميته استاني تصويب و به تهران نيز ارسال شده است. براي برخي مناطق اعتبارات مطالعاتي در نظر گرفته شده است و براي برخي نيز در حال تصميمگيري هستيم.
محمدي افزود: تعيين نقشه کامل غار، نصب تابلوي راهنما و ايجاد پستهاي نظافتي در اين مکان، از جمله تمهيدات در نظر گرفته شده است.
M/R/103
انتهای پیام/